Ћирилица / Latinica

koncerti

24 Aug

Koncert na Zidiću: PROTO TIP

- DOB//Plato Milana Mladenovića

Proto tip je beogradska noise rock/post punk četvorka osnovana 2015.
Nakon kratke pauze sa beogradskim svirkama, zajedno sa novim gitaristom, bend se vraća sa novim materijalima koji su samo najava za ono što tek sledi.

Dalje

26 Aug

MONDAY BLUES #33: INKE AND THE TRAILER MONDAY BLUES #33: INKE AND THE TRAILER

- DOB//Plato Milana Mladenovića

INKE AND THE TRAILER je sastav koji čine dvojca sjajnih muzičara: Nikola Inić-Inke, vokal, gitara, truba, perkusije, loop i Zoran Milenković, bas gitara. Njihova muzička priča počinje pre skoro 6 godina, kada Inke odlučuje da se uz pomoć loop-a upusti u nesvakidašnji način nastupa.

Dalje

31 Aug

Koncert na Zidiću: d r a m

- DOB//Plato Milana Mladenovića

Grupa d r a m postoji od maja 2017. godine. Muzičko opredeljenje: Kombinacija Blue-Eyed Soula, Popa, Indi Rocka i Američkog Roots Rocka. Muzički uzori: Chat Faker, Matt Corby, Ed Sheeran, Kaleod r a m se trenutno nalazi u studiju, i radi na novoj muzici, a 9. juna 2019. izašla su prva dva video klipa za pesme „Sami“ i „Nije sve kao što izgleda“. Izdavač je PGP RTS, producent je Ivan Mirković Bambi (Svi na pod, Bojana Vunturišević). Krajem avgusta će se pojaviti novi dvostruki singl sa pesmama: „Letnja“ i „Daj mi sve“.

Dalje

23 Nov

Koncert: Kadebostany Концерт: Kadebostany

- DOB//Amerikana

Švajcarska elektro-pop atrakcija, kolonizatori pop scene – Kadebostany, nastupiće premijerno u Beogradu 21. novembra 2019. u Domu omladine Beograda.

Ulaznice se u pretpodaji mogu naći na svim Tickevison prodajnim mestima, po ceni od 1200 dinara.

Dalje
Prošli događaji

MONDAY BLUES #32: Đuka i Bojan

- DOB//Plato Milana Mladenovića

Nastavljamo serijal low-noise bluz koncerata na Platou Milana Mladenovića ispred Doma omladine Beograda, nastupom dvojca koji stoji iza projekta „The Untouchablues“ i rok sastava „Nesalomivi“: Aleksandar Đukić, bas & glas i Bojan Vulin, gitara & glas. Projekat oficijelno postoji tek od maja 2017. mada je ovaj dvojac izvodio bluz prvi put još ranih devedesetih.

Dalje
Prošli događaji

MONDAY BLUES #31: INKE AND THE TRAILER MONDAY BLUES #31: INKE AND THE TRAILER

- DOB//Plato Milana Mladenovića

INKE AND THE TRAILER je sastav koji čine dvojca sjajnih muzičara: Nikola Inić-Inke, vokal, gitara, truba, perkusije, loop i Zoran Milenković, bas gitara. Njihova muzička priča počinje pre skoro 6 godina, kada Inke odlučuje da se uz pomoć loop-a upusti u nesvakidašnji način nastupa.

Dalje
Prošli događaji

Koncert na Zidiću: Sputñik Концерт на Зидићу: Sputñik

- DOB//Plato Milana Mladenovića

Sputñik je bend koji je inicijalno nastao u Sremskoj Mitrovici, ali se reaktivirao u Novom Sadu, prvo studijski, od 2013. kada objavljuje prvi singl “The Drinkable World”, a zatim i čitav niz zapaženih singlova koji su privukli pažnju MTV-ja (emitovani 6 puta). Nakon dugog perioda traženja koncertne postave, bend se i koncertno aktivirao u martu 2017. da bi uskoro počeo sa nastupima na festivalima.

Dalje
Prošli događaji

Koncert na Zidiću: Mac Tire Концерт на Зидићу: Mac Tire

- DOB//Plato Milana Mladenovića

Novosadski sastav Mac Tire je početkom marta ove godine objavio i započeo promociju svog debi albuma “Treatise” u izdanju SKCNS. Bend je nastao 2014. godine kao solo projekat Vuka Vukmanovića, a koncertno su aktivni, u ne toliko različim postavama, od 2015. godine. Primetno je da se kroz devet kompozicija na albumu u prvi plan ističu jasne gitarske melodije i hitična pop atmosfera koja je glasovima publike odvela njihov nedavni singl “Spite” na prvo mesto mesečne top-liste “getonthestage webzin-a”.

Dalje
Prošli događaji

MONDAY BLUES #30: Loup Garou MONDAY BLUES #30: Loup Garou

- DOB//Plato Milana Mladenovića

U nastavku koncertnog serijala MONDAY BLUES, Dom omladine Beograda predstavlja alternativni bluz bend Loup-Garou. Njihov muzički stil bi se najbolje opisao rečenicom “Tom Waits se izgubio u močvarama Luizijane”. Kombinujući različite muzičke pravce poput swamp bluza, funkrock-a i swing-a, bend teži razvijanju sopstvene verzije bluza koji na našim prostorima još nije viđen. Inspirisani New OrleansCajun kulturom, članovi benda oživljavaju duh močvara Luizijane dodajući elemente džeza i psychedelic bluza kao svojevrstan pečat.

Dalje
Prošli događaji

Koncert na Zidiću: Bas i Stega

- DOB//Plato Milana Mladenovića

Sastav Bas i Stega nastao je u avgustu 2011. godine. Originalnu postavu činili su Siniša Stupar (bubnjevi), Miroslav Sekulić Bata (bas), Stevan Đorđević (gitara/prateći vokal) i Dragan Vlajić Gale (gitara/vokal). Ime je nastalo igrom reči i spajanjem početnih slogova imena članova: Ba (Bata), Si (Siniša), Ste (Steva), Ga (Gale).

Dalje

Sledeća dešavanja

martovski festival