Ћирилица / Latinica

Američki kutak

Prošli događaji

DAN AMERIČKIH KOLEDŽA

- DOB//Amerikana

Organizacija: Međunarodni akademski centar EducationUSA Srbija

Nekadašnji i trenutni studenti sa američkih koledža i univerziteta predstavljaju svoje studijske programe! Biće reči o studiranju, životu, zapošljavanju i nastavku obrazovanja nakon studija u Americi – događaj je besplatan, a prijava se obavlja na stranici  https://goo.gl/forms/STYigDgbUMPxiEms1 ili na licu mesta.

Dalje
Prošli događaji

Predavanje: Književnost i humor u „Saut Parku“

- DOB//Američki kutak

Predavač:  dr Stefan Pajović

Ima li književnosti u „Saut Parku“ i da li je ovaj popularni američki crtani film za odrasle književnost sam po sebi? Odgovore na ova pitanja pokušaće da pruži dr Stefan Pajović na primerima književnih dela pomenutih u seriji, poput romana Čarlsa Dikensa, preko dnevnika Ane Frank, sve do Harija Potera.

Dalje
Prošli događaji

Promocija knjige i predavanje: Mirnije, lakše i srećnije roditeljstvo

- DOB//Američki kutak

Autor: Noel Dženis-Norton u saradnji sa Kreativnim centrom

Sa zadovoljstvom pozivamo roditelje, kao i sve one koji rade sa decom uzrasta od 3 do 13 godina, da prisustvuju promociji priručnika Mirnije, lakše i srećnije roditeljstvo, u izdanju Kreativnog centra.

Dalje
Prošli događaji

Predavanje: Istraživanje raka

- DOB//Tribinska sala

Organizacija: Američki kutak i Dom omladine Beograda
Govori:  dr Andreja Jović, istraživač
Tema: Pronalaženje igle u plastu sena: primena magneta u procesu izolacije tumorskih ćelija iz krvi pacijenta

Dalje
Prošli događaji
Prošli događaji

Radionica: KAKO NAPISATI DOBAR APSTRAKT?

- DOB//Američki kutak

Ova dvočasovna radionica na engleskom jeziku osmišljena je da pomogne unapređenju veština postdiplomaca i naučnih istraživača u pisanju apstrakta. Apstrakt zauzima značajno mesto u prezentacijama, master radovima, doktorskim disertacijama, saopštenjima sa konferencija i dr. Kvalitet apstrakta može uticati na dalje interesovanje za vaše rad. Dr Jelena Runić će vas uputiti na detalje koji će vam pomoći u pisanju kvalitetnog apstrakta, uključujući gramatiku i izbor efektnog naslova. Molimo vas da svoje prisustvo potvrdite na beograd@americancorners.rs.

Dalje
Prošli događaji
Prošli događaji

“Wings of Dixie” – Kako biti vojnik i umetnik

- DOB//Američki kutak

Američki kutak u Beogradu i Dom omladine Beograda vas pozivaju na druženje i razgovor sa sedmočlanim orkestrom “Wings of Dixie”, orkestrom Evropske komande vazduhoplovnih snaga SAD čije sedište je u Frankfurtu, Nemačka, a koji učestvuje u ovogodišnjim Danima američke kulture u Srbiji. Broj mesta je ograničen. Svi zainteresovani mogu da se prijave putem e-maila: beograd@americancorners.rs

Dalje
Prošli događaji

Panel diskusija: Sprečavanje nasilja u porodici

- DOB//Tribinska sala

Organizacija: Kancelarija za odnose sa javnošću i Međunarodni program za pružanje obuka i pomoći pri kriminalističkim istragama ambasade SAD u saradnji sa Američkim kutkom i Domom omladine Beograda

Dolazak je potrebno potvrditi na mejl beograd@americancorners.rs ili telefon 3227-694.

Dalje
Prošli događaji

Sledeća dešavanja

martovski festival