Ћирилица / Latinica

debate

11 Dec

Tribina: Delez u baroknoj kući

- DOB//Glavni hol

Ciklus razgovora: Angažovana lektira
Organizacija: Dom omladine Beograda i Knjižara BEOPOLIS
Učestvuju: Milica Rašić i Ivan Milenković. Moderator: Petar Protić.

Dalje

12 Dec

Promocija knjige “PSIHOLOGIJA SPORTA / PRIMERI DOBRE PRAKSE” Zorana Poleksića

- DOB//Tribinska sala

Psihologija sporta je poslednjih godina vrlo aktuelna i u svetu i u regionu, a autor je tretira na način razumljiv široj publici i prikazuje najznačajnije aktivne sportske psihologe u ovom trenutku u regionu bivše Jugoslavije. S obzirom da je autor iz Crne Gore, a psiholozi predstavljeni u knjizi su i iz Slovenije, Hrvatske i Srbije, može se reći i da publikacija ima širi, pa i međunarodni značaj, a naša zemlja je zastupljena na zavidan način.

Dalje

12 Dec

13 Dec

Tribina: “Mladi u Evropskoj uniji: nove ideološke tendencije”

- DOB//Tribinska sala

Tema tribine jesu nove ideološke tendencije među mladima u Evropskoj uniji. Osnovna pitanja kojima se ova tribina bavi jesu: koje su to nove političke i socijalne ideje i tendencije među mladima u EU? Koja su ideje popularnije među mladima u EU: ideje levice ili desnice i zašto?

Dalje

14 Dec

Promocija knjige “IZGUŽVANE MISLI” Branka Golubovića

- DOB//Klub

Dallas Records predstavlja „Izgužvane misli“, autobiografsku knjigu Branka Golubovića Goluba, pevača grupe Goblini. Bez dlake na tastaturi on piše o tome kako je mali pank band iz provincije uspeo da napravi ozbiljnu karijeru tokom teških devedesetih godina. I da stekne poštovaoce na prostoru bivše Jugoslavije.

Dalje

17 Dec

18 Dec

Razgovor o knjizi Dragoljuba Mićunovića “Demokratija, populizam, entropija”

- DOB//Velika sala

Nova knjiga Dragoljuba Mićunovića Demokratija, populizam, entropija, koja je nedavno objavljena u izdanju Arhipelaga, biće premijerno predstavljena na tribini u Velikoj sali Doma omladine Beograda u utorak 18. decembra s početkom u 19 časova.

O knjizi Demokratija, populizam, entropija govoriće književnica Vida Ognjenović, asistentkinja na Filozofskom fakultetu u Beogradu Nataša Jovanović Ajzenhamer, publicista i novinar Zoran Panović, glavni urednik Arhipelaga Gojko Božović i Dragoljub Mićunović.

Dalje
Prošli događaji

Fantastična čitaonica #63: John Crowley “Ka: Dar Oakley in the Ruin of Ymr” Фантастична читаоница #63: John Crowley "Ka: Dar Oakley in the Ruin of Ymr"

Tribina Društva ljubitelja fantastike „Lazar Komarčić“

Čovek koji i dalje piše fantastiku nakon što je pre 12 godina dobio World Fantasy nagradu za životno delo, prošle godine objavio je zapažen roman u kojem jedan čovek priča o vrani Dar Oakley i njenim nemogućim životima i smrtima u zemlji Ka. Dar Oakley, prva vrana koja je ikada imala lično ime, rođen je pre dve hiljade godina, a kad jedan čovek nauči njegov jezik konačno dobija šansu da ispriča svoju priču.

Dalje
Prošli događaji

Tribina: Sten Li, In мemoriam Трибина: Стен Ли, In memoriam

- DOB//Tribinska sala

Tribina Društva ljubitelja fantastike „Lazar Komarčić“
Obeležavanje smrti stripovskog velikana i bona fide mitopoete. Miljan Tanić i Pavle Knežević će nas podsetiti na značaj Lijeve imaginacije koja je prevazišla okvir medijuma i omeđila pop-kulturni imaginarijum ne samo druge polovine dvadesetog, već i prve polovine dvadeset prvog veka. Malo je ljudi kojima je tako nesto pošlo za rukom.

Dalje
Prošli događaji

Tribina: Mendi — Kejdžovska post-metal ekstravaganca

- DOB//Tribinska sala

Tribina Društva ljubitelja fantastike „Lazar Komarčić“
Animir-dame: Andrej Ćirić i Miloš Cvetković

Jedan od najupečatljivijih filmova ovogodišnje produkcije je “Mandy” Panosa Kosmatosa. Vizuelno raskošan, psihodeličan, brutalan… apoteoza Nikolasa Kejdža. Ako mislite drugačije, ponesite sekiru.

Dalje

Sledeća dešavanja

beogradski jazz festival

martovski festival

Merlinka festival