Ћирилица / Latinica

debate

22 Apr

22 Apr

Tribina: Vršnjačko nasilje ŠOK

- DOB//Amerikana

Nakon duže pauze Šok Koridor se vratio u Dom omladine Beograda! Koncept tribina ostaje isti i dvojac Aleksandar Radivojević i Nenad Bekvalac će nastojati da pokriju sve aspekte filmskog šoka. Svaka tribina će biti šetnja kroz vizuelne uzorke-inserte iz raznih kultnih, kontroverznih, pikantnih i egzotičnih, kako igranih, tako i animiranih filmova, serija ili muzičkih spotova koji na najbolji način prikazuju intenzivni vizuelni šok. Tribine će biti zabavnog i edukativnog karaktera, a krajni cilj je širenje horizonta tolerancije kod gledaoca.

Dalje

22 Apr

FANTASTIČNA ČITAONICA #67: Victor Lavalle – The Changeling ФАНТАСТИЧНА ЧИТАОНИЦА #67: Victor Lavalle – The Changeling

- DOB//Tribinska sala

Tribina Društva ljubitelja fantastike “Lazar Komarčić”

Kad je Apolo Kagva bio mali, otac mu je nestao, ostavivši mu u amanet košmare i kutiju s natpisom Improbabilia. Pošto je postao uspešan trgovac knjigama, Apolo je s bibliotekarkom Emom zasnovao i sopstvenu porodicu i na putu je ka srećnom i dugovečnom životu.

Dalje

23 Apr

Tribina: Izazovi bliskosti u partnerskim odnosima

- DOB//Amerikana

Ciklus tribina: Samo nam je bliskost potrebna
Govori: Slobodan Nikolić, psihološki savetnik i terapeut u privatnoj praksi, sertifikovani psihodinamski analitičar snova, osnivač Centra za dubinsko – psihološko istraživanje snova IMAGO.
Moderator: Marija Joksimović, potpredsednica NATAS-a (Nacionalna asocijacija za transakcionu analizu)

Dalje

23 Apr

Tribina: Kriza nauke, ateizma i hrišćanstva – šta bi sa istinom

- DOB//Klub

Ciklus: Religija, nauka i i kultura u istoriji i savremenom društvu

Doba moderne misli je obeleženo izrazitim poverenjem u čovekovu sposobnost da sazna i gospodari. Rezultati naučnih istraživanja, praktična primena naučnog saznanja, i priroda naučnih teorija – svi zajedno – izvršili su snažnu i korenitu demistifikaciju stvarnosti.

Dalje

25 Apr

06 May

13 May

Tribina: “Osvetnici: Kraj igre”

- DOB//Tribinska sala

Tribina Društva ljubitelja fantastike “Lazar Komarčić

Punih 11 godina smo čekali na kraj svih dosadašnjih faza Marvelovog filmskog univerzuma (MCU). Osvetnici: Kraj igre (tačnije bi bilo „završnica“) su 22. film u ovom univerzumu, kraj treće faze univerzuma, posle koga ništa neće biti isto.

Dalje

20 May

27 May

Sledeća dešavanja

martovski festival

africki muzej