Ћирилица / Latinica

debate

16 Dec

16 Dec

16 Dec

16 Dec

Promocija knjige “Jazz Face” Vojislava Pantića Промоција књиге “Jazz Face” Војислава Пантића

- DOB//Amerikana

Dallas Records i Dom omladine Beograda vas pozivaju na promociju knjige “Jazz Face” Vojislava Pantića.

Knjiga intervjua “Jazz Face” Vojislava Pantića predstavlja jedinstveno izdanje u našoj publicističkoj periodici. Pasionirano prateći džez od sredine osamdesetih, Pantić je imao retku privilegiju da vodi razgovore sa brojnim velikanima svetske i domaće scene, sakupivši u svojoj prvoj knjizi preko 50 intervjua sa 48 džez umetnika obavljenih od 1991. do 2015. godine.

 

Dalje

17 Dec

Tribina-promocija: Vera i ateizam

- DOB//Klub

Ciklus: Religija, nauka i i kultura u istoriji i savremenom društvu

Da li je ateizam logički vrhunac razvoja ljudske svesti i kao takav stav superioran u odnosu na veru? Možemo li ateizam shvatiti kao jedini racionalni zaključak koji stoji nasuprot iracionalnoj veri, ili je on sam svojevrsna forma verovanja?

Dalje

17 Dec

23 Dec

Promocija: Ilija Bakić, Četiri reke izviru u raju i ine plovidbe

- DOB//Tribinska sala

Tribina Društva ljubitelja fantastike “Lazar Komarčić”

Bakić je nagrađivani pisac i pesnik, koji celu karijeru plovi na virovitom ušću žanra i glavnog toka. Bakićeva proza je mračna ali i humoristična, često eksperimentalna, ne štedi ni protagoniste ni čitaoce.

Dalje

23 Dec

Tribina: BOŽIĆNI ŠOK

- DOB//Amerikana

Ciklus: Šok uživo/Koridori DOB-a
Govore: Nenad Bekvalac i Aleksandar Radivojević

Poslednja tribina ove godine pada tačno pred katolički Božić tako da je red da temu posvetimo ovom prazničnom raspoloženju. Ne brinite se, za razliku od svih koji puštaju za ovu priliku razne vesele filmove, Šok Koridor uvek nudi onu mračnu alternativu.

Dalje

27 Dec

Novogodišnja STRIPOMANIJA „Čarobne knjige“: Tribina o Žodoverzumu

- DOB//Tribinska sala

Na NOVOGODIŠNJOJ STRIPOMANIJI 2019. „Čarobna knjiga“ organizuje tribinu posvećenu liku i delu jednog od najvećih i najkontroverznijih stvaralaca u devetoj umetnosti, Alehandra Žodorovskog, pod nazivom ŽODOVERZUM. Na tribini učestvuju Borislav Pantić (glavni urednik „Čarobne knjige“) i Zoran Janjetov.

Dalje

30 Dec

Sledeća dešavanja

martovski festival

Arhipelag