Ћирилица / Latinica

filmovi

22 Nov

25. FESTIVAL AUTORSKOG FILMA

- DOB//Velika sala

Dvadeset i peti Festival autorskog filma u Beogradu biće održan od 22. do 30. novembra 2019. godine u nekoliko najpopularnijih bioskopa prestonice. U Domu omladine Beograda, festival otvara film „Žao nam je što smo vas propustili”, Kena Louča 22. novembra u 22 časa.

Kao i svake godine Festival će ugostiti veliki broj renomiranih filmskih stvaralaca koji će pored učestovanja u programima održati nekoliko radionica sa studentima.

Dalje
Prošli događaji

15. Filmski festival SLOBODNA ZONA

- DOB//Velika sala

Petnaesti jubilarni filmski festival Slobodna zona biće održan od 7. do 12. novembra 2019. godine u sedam bioskopskih dvorana u Beogradu, Novom Sadu i Nišu.

Karte su u prodaji na blagajnama Dvorane Kulturnog centra (DKC), Doma omladine Beograda (DOB), Kombank dvorane, Art bioskopa Kolarac, Kulturnog centra Novog Sada, kao i putem onlajn prodajnog servisa tickets.rs.

Dalje
Prošli događaji

10. Međunarodni festival zelene kulture GREEN FEST 10. Међународни фестивал зелене културе GREEN FEST

- Dom omladine Beograda

Jubilarni, 10. festival zelene kulture “GREEN FEST  će biti održan od 15. do 18. oktobra u Domu omladine Beograda, pod sloganom “Promeni igru. Budućnost je na Zemlji!”.

Ulaznice za program u Velikoj sali se mogu kupiti na blagajni Ticket Vision u Domu omladine, po ceni od 200 za pojedinačne i 150 dinara za grupne posete. Ulaz na sve ostale programe je besplatan, ali zbog ograničenih kapaciteta sala potrebno je uraditi rezervaciju na sledećem linku.

Dalje
Prošli događaji

Projekcija filma: LAVIRINTI IGORA VASILJEVA

- DOB//Velika sala

Dugometražni dokumentarni film, 106 min.
Scenario: Sanja Domazet Daničić. Saradnici na scenariju: Andrija Dimitrijević i Miroslav-Bata Petrović.
Naratori: Goran Daničić i Andrija Dimitrijević. Kamera: Miroslav-Bata Petrović.
Režija, montaža, obrada slike i zvuka: Andrija Dimitrijević i Miroslav-Bata Petrović.
Produkcija: CENTAR ZA GERILSKI FILM – BEOGRAD

Dalje
Prošli događaji

NEDELJA TURSKOG FILMA

- DOB//Velika sala

Dom omladine Beograda i Institut Yunus Emre u Beogradu imaju zadovoljstvo da publici predstave „Nedelju turskog filma“ od 15. do 20. septembra u Velikoj sali DOB-a. Prikazaćemo najznačajnije filmove iz bogate turske filmske produkcije koja je tokom prethodnih godina izrasla u jednu od najozbiljnijih nacionalnih kinematografija na razmeđi Istoka i Zapada, predstavljajući najbolje od oba ova pola u svojim filmovima. Publika će biti u prilici da pogleda širok raspon ostvarenja, od žanrovskih filmova koji su pravi komercijalni bum do arthaus dela, ovenčanih najznačajnijim festivalskim nagradama.

Dalje
Prošli događaji

SOFEST PLUS 2019.

- DOB//Velika sala

U subotu, 6. jula održana je svečana dodela nagrada 48. izdanja Filmskog festivala u Sopotu, koji je realizovan u produkciji CEBEF-a, a uz pomoć domaćina CZK Sopot.

U ponedeljak, 8. jula publika će imati priliku da u Velikoj sali Doma omladine Beograda besplatno pogleda četiri nagrađena filma!

Dalje
Prošli događaji

4. FESTIVAL DOK’N’RITAM

- Dom omladine Beograda

Četvrti festival muzičkog dokumentarnog filma Dok’n’Ritam održaće se u Dorćol Platzu, Domu omladine Beograda i Domu kulture Studentski Grad od 13 do 16. juna.

Dalje
Prošli događaji

PLAN B – 4. Festival subverzivnog filma

- Dom omladine Beograda

Ulaznice su u prodaji na TicketVision blagajni u DOB-u, po ceni od 250 RSD.

Posmatrajući letimično filmsku industriju na globalnom nivou, dolazi se do zaključka da su najsubverzivniji filmovi uvek bili dokumentarci. Taj pogled kroz istoriju kinematografije uglavnom je i jako površan, a dokumentarac se prepoznaje kao žanr koji ima primat u subverzivnosti jer uglavnom otkriva publici neke nove, nepoznate, pa i kontroverzne podatke i činjenice.

Dalje
Prošli događaji

MOJ FILM JE BOLJI OD TVOG #32

- DOB//Tribinska sala

4 pitanja o filmu / 3 gosta / 2 minuta za odgovor / 1 pobednik

Ulaz slobodan!

Tema: BORBA FANOVA

Tribina, kviz, revolveraški obračun, rolerkoster. Žestoke diskusije o filmu kakve još niste videli!

 

Dalje
Prošli događaji

ŠPANSKI METAR 2019: ŽENSKI UGAO

- DOB//Velika sala

Predstojeće izdanje festivala “ŠPANSKI METAR”, dvanaesto po redu, održaće se tokom poslednje dve sedmice maja i kroz tri različita tematska programa, na tri lokacije u gradu, predstaviće više od dvadeset filmova.

Organizacija: Institut Servantes u Beogradu, uz podršku Ambasade Španije u Beogradu i Sekretarijata za kulturu Grada Beograda, kao i u saradnji sa ambasadama Argentine, Kolumbije, Meksika i Perua.

Dalje

Sledeća dešavanja

martovski festival

Arhipelag