Zvezde 29. BDŽF razgovarale sa novinarima u Domu omladine Beograda

U Domu omladine Beograda danas je održana konferencija za novinare povodom 29. Beogradskog džez festivala, koji će trajati od 24. do 28. oktobra. Konferenciji su prisustvovali neki od učesnika ovogodišnjeg festivala – Kasandra Vilson sa članovima benda „Harijet Tabmen“: Brendonom Rosom, Melvinom Gibsom i DžejTi Luisom; Alma Mićić i Ivan Ilić, dirigent Big Benda RTS

 

Pored muzičara, novinarima su se obratili i Dru Giblin, ataše za kulturu Ambasade SAD, Ljiljana Prokić u ime Sekretarijata za kulturu Grada Beograda; Marko Stojanović, v.d. direktora Doma omladine Beograda; Dragan Ambrozić, programski menadžer BDŽF i Vojislav Pantić, umetnički direktor BDŽF.

 

Marko Stojanović, v.d. direktora Doma omladine Beograda, zahvalio se Skupštini Grada Beograda, Ministarstvu kulture Republike Srbije, ambasadama, kao i stranim kulturnim centrima, na pomoći u realizaciji 29. Beogradskog džez festivala, a naročito muzičarima bez čijeg umetničkog, ali i edukativnog programa Festival ne bi bio istog kvaliteta. Stojanović je posebno naglasio činjenicu da je Beogradski džez festival sačinjen od prijateljstava i da će zbog toga odoleti svim krizama, ali i da smanjivanje budžeta ne sme da postane pravilo. „Program i radionice Beogradskog džez festivala su doprinos svih nas savladavanju krize“, istakao je Stojanović.

 

Svi prisutni umetnici su se složili da muziku ne treba žanrovski određivati, kao i da je jedini bitan kriterijum istina, i pozvali sve ljubitelje džeza, ali i one koji to nisu, da posete 29. Beogradski džez festival!

 

Ovogodišnji festival biće svečano otvoren u četvrtak, 24. oktobra, u 19: 30 časova, u Sava Centru i to duplim programom. Kasandra Vilson, vodeća svetska vokalna džez diva, dolazi po prvi put u Srbiju i to sa specijalnim programom „Herijet Tabmen i Kasandra Vilson predstavljaju Crno sunce, velikim hitom evropske koncertne jeseni. Iste večeri, Beogradski džez festival se priključuje proslavi 65. rođendana Big Benda RTS-a, čiji jedinstveni jubilej će uveličati specijalni gost orkestra, jedan od najboljih evropskih trubača, kompozitora i aranžera – Bert Joris.

 

Interesovanje za koncerte na 29. Beogradskom džez festivalu je veliko, a kompleti ulaznica po ceni od 4.500 dinara još samo danas (22.10.) su u prodaji isključivo na Blagajni Doma omladine Beograda!


Nakon svečanog otvaranja u Sava Centru, svi ostali koncerti biće održani u salama Doma omladine Beograda, gde će publika moći da čuje legendarnog Li Konica, potom nemačku pijanistkinju Juliju Hulsman u društvu mladog lava džez trube, britanca Toma Artursa, poljskog pijanističkog virtuoza Lešeka Moždžera i mnoge druge. Ljubiteljima džeza će se predstaviti i Ana Sofrenović sa posebno, za ovu priliku naručenim projektom „Glasovi“, a uživaće i uz zvuke domaćih bendova Ejot i Fiš in oil.


Redovne cene pojedinačnih ulaznica kreću se od 600 do 2.200 dinara i u prodaji su na Blagajni Doma omladine, kao i preko EVENTIM mreže.

Komentari