Večeras počinje 29. Beogradski džez festival!

Svečanim otvaranjem u Velikoj dvorani Sava Centra, večeras (24.10.) počinje 29. Beogradski džez festival. Jedna od vodećih međunarodnih manifestacija u našoj zemlji i manifestacija od posebnog značaja za Grad Beograd trajaće sve do 28. oktobra. U organizaciji i produkciji Doma omladine Beograda, festival ove godine predstavlja Sva lica džeza – velikane svetske i domaće džez scene.

U prvom delu koncertnog programa otvaranja, od 19:30, obeležavamo 65. rođendan Big Benda RTS-a, čiji jedinstveni jubilej će uveličati specijalni gost, jedan od najboljih evropskih trubača – Bert Joris. Program se nastavlja od 21:30, i to koncertom jedne od najvećih umetnica svetskog džeza Kasandre Vilson, koja će po prvi put nastupiti u Srbiji! Vodeća svetska vokalna džez diva, dobitnica dva Gremija i brojnih titula za pevačicu godine, dolazi sa specijalnim programom “Harijet Tabmen & Kasandra Vilson predstavljaju Crno sunce”, velikim hitom evropske koncertne jeseni.

 

Na svečanom otvaranju publici u Sava Centru će obratiti v.d. direktora Doma omladine Beograda Marko Stojanović, ambasador Belgije u Srbiji Nj.E. Alen Kundicki i Svetolik Jakovljević, istaknuti sprski džez publicista, nekadašnji urednik PGP RTS i jedan od osnivača Udruženja džez muzičara.

 

Uvodni koncert povodom početka 29. Beogradskog džez festivala, održan je sinoć u prijatnoj atmosferi Grand Kazina Beograd, pred mnogobrojnim gostima, prijateljima i saradnicima BDžF, te predstavnicima medija. Publiku je oduševio nastup Alme Mićić, srpske džez pevačice koja već godinama živi i radi u Americi, i američkog gitariste Daga Vombla.

 

 

 

 

Nakon otvaranja u Sava Centru, ostatak programa 29. Beogradskog džćez festivala biće održan u Domu omladine Beograda, gde će pubika imati priliku da čuje više od 15 koncerata najaktuelnijih džez umetnika iz SAD, Italije, Holandije, Belgije, Nemačke, Velike Britanije, Švajcarske, Poljske, Švedske, Izraela, Portugalije i Srbije.

 

Kompleti za glavni program 29. BDžF su rasprodati, a cene pojedinačnih ulaznica za koncerte kreću se od 600 do 2.200 dinara i u prodaji su na Blagajni Doma omladine, kao i preko EVENTIM mreže.

 

Više o programu na: http://www.belgradejazzfest.rs/

 

 

Komentari