Željko Pervan sinoć premijerno pred beogradskom publikom

Poznati hrvatski komičar Željko Pervan sinoć je u Domu omladine Beograda podelio sa beogradskom publikom svoje intimno viđenje balkanske stvarnosti, od globalne politike do paradoksa svakodnevice. U dobrom raspoloženju i sa mnogo smeha beogradska publika je propratila celovečernji nastup gosta iz Hrvatske, koji je još jednom potrdio da upravo “na rubu Evrope” ima najviše tema i materijala za kvalitetan humor

 

Jedno od najprepoznatljivijih lica hrvatske televizije Željko Pervan već neko vreme dar za satiru i humor “preusmerava” sa malih ekrana na daske koje život znače – i to u formi stand up-a. Predstavom “Na rubu Evrope” puni dvorane širom eks-Ju regiona i veruje da su brojnost i smeh gledalaca najbolja potvrda za vrednost njegovog rada. Bilo da nastupa u Puli, Mostaru ili Celju – Pervanovi satirični osvrti na društvenu stvarnost i humoristično raskrinkavanje politike i društva nailaze na podjednako dobre reakcije publike.

Pervan je karijeru započeo 1984. godine na zagrebačkom Radiju 101 u emisiji “Zločasta djeca”, da bi nastavio na hrvatskoj televizijskoj sceni gde je proveo niz godina radeći na autorskim satiričnim formatima (OTV, HTV, Nova TV…); glumio je u Satiričnom pozorištu Kerempuh, pisao kolumne za Vjesnik, napisao knjigu o marketingu i na čelu je marketinške agencije Jadran. Interesantno je da je autorski projekat ovog komičara “Večernja škola” – veoma gledana improvizacijska emisija emitovana na OTV-u  – bio verovatno inspiracija sličnim formatima u zemljama u okruženju.

 

Organizatori Pervanovog nastupa u Beogradu su Standup.rs i Dom omladine Beograda.

Komentari