ZANIMLJIVI DNEVNI PROGRAMI U ZAVRŠNICI MISIJE BEOGRAD – od AEISEC-a do BEOGRADSKOG SINDIKATA

Misija Beograd – Raspust za Dž ulazi u svoju završnicu. Zamišljena kao platforma koja je okupila različite „gradske ekipe“ u borbi protiv januraske dosade Misija je predstavila čitav niz muzičara, filmova, radionica, prezentacija, dizajnera i svih drugih aktera beogradske subkulturne scene.

Osim filmova i muzičkih dešavanja za koje već vlada prilično interesovanje, u narednih nekoliko dana izdvajaju se i naročito zanimljive prezentacije i debate.

 

Najpre će u četvrtak. 17. januara (15h, sala Amerikana)  predstavnici najveće studenske organizacije na svetu AIESEC održati prezentaciju projekta o budućim liderima, o načinima kako da mladi ljudi razviju sopstvene potencijale i imaju pozitivan uticaj na celokupno društvo.

Sledećeg dana, 18. januara (16h, Velika sala),  program počinje projekcijom filma „Ne/vidljivi grad“ koji prati uzbudljiva iskustva DAH teatra prilikom realizacije istoimenog međunarodnog projekta koji za cilj ima normalizaciju odnosa etničkih zajednica.

„Napušteni i u 2013“ naziv je tribine koja će se održati istog dana (17h, Tribinska sala) u organizaciji Građanskih inicijativa gde će se ponovo pokrenuti pitanje zašto se napušteni javni prostori ne koriste, ko od toga ima koristi i šta na taj način čitava zajednica gubi.

Još jedna interesantna  tribina će biti održana 18. januara od 20h, u Tribinskoj sali, u okviru izuzetno popularne Hip Hop škole udruženja ZEN Art. Na provokativnu temu “Hip Hop Kultura u medijima i poruka koju šalje” učesnici tribine pojasniće optužbe koje se često upućuju hip hop autorima.

Kao nastavak iste teme, sledećeg dana, 19. januara, na istom mestu (19h) će članovi kultnog benda Beogradski sindikat pokušati da odgovore na škakljiva pitanja o uticaju popularne kulture na sistem vrednosti u našoj zemlji, na tribini “Projekat Srbija: Uticaj popularne kulture na sistem vrednosti”.

Sutra na Misiji Beograd:

Glavni hol 15:00- 22:00
BUZZART –  Izložbeno prodajni bazar urbanih brendova! (DechkoTzar, Zla-Zla, Studio Manufactura, Bruka Notes, Zerpo, Bioidea, Motor Tshirts, Berza ploča,  Tattoo studio “We Use The Pain”, Vruć krompir, JC – Yugoslavian BBoys)
& “Pop-up knjižara” /KCB

Klub 15:00
ŠKOLA HIP HOP PLESA // Vodi Dragana Drapić

Tribinska sala 15:00
Radionica: ZEN FOTOGRAFISANJE // Vodi Adam Rakićević

Amerikana 15:00
AIESEC PREZENTACIJA PROJEKTA O BUDUĆIM LIDERIMA

Velika sala 18:00
Film: Crna Zorica // Režija: Radoslav Pavković i Hristina Hadžiharalabus // Uloge: Branislav Trifunović, Ljuma Penov

Velika sala 20:00
Film: Šišanje // Režija: Stevan Filipović // Uloge: Nikola Rakočević, Viktor Savić, Nikola Kojo

Amerikana 21:00

GOOD OLD VIBES N STUFF // Space Walker, Nikolor, Phillie P
broken beat/house/funk/soul/hiphop/afrofuturist

Komentari