VOĐENJE KROZ IZLOŽBU “OBEĆANI PROSTORI” IVANA MARKOVIĆA

Povodom aktuelne izložbe “Obećani prostori” u Galeriji Doma omladine Beograda biće organizovan razgovor sa autorom Ivanom Markovićem, u petak 16. decembra sa početkom u 19.00 časova.

 

Putem neformalnog vođenja kroz postavku i razgovor sa Ivanom Markovićem bićemo u prilici da saznamo koliki i kakav produkcijski i umetnički rad stoji iza realizacije ovog višegodišnjeg projekta, kao i da saznamo više o konceptu izložbe i glavnim podsticajima i inspiraciji kojima je autor vođen.

Višemedijska instalacija “Obećani Prostori” predstavlja vizuelno istraživanje elemenata i tragova drastičnih transformacija gradskih i prirodnih sredina koje nastaju pri izgradnji velikih ekskluzivnih arhitektonskih kompleksa. Sa težištem na odnos simulacije i materijalnog, kroz prostorne i vremenske fragmente, ’’Obećani Prostori’’ predstavlja dekonstrukciju kontradiktornih, a simultanih elemenata i perspektiva procesa stvaranja luksuzne arhitekture.

Foto: Ivan Marković

 

Ivan Marković filmski autor, snimatelj i vizuelni umetnik rođen u Beogradu. Diplomirao kameru na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu 2012, a 2019. završio master studije filma na Univerzitetu umetnosti u Berlinu. Za video radove i fotografije osvojio nagradu Erste Fondacije za Najboljeg vizuelnog umetnika 2014, a 2015. je učestvovao na Berlinale Talent kampusu. Tokom prethodnih nekoliko godina, radio kao direktor fotografije na više dugometražnih filmova koji su premijerno prikazivani na festivalima u Berlinu, Veneciji, Lokarnu i Roterdamu.

 

Izložba “OBEĆANI PROSTORI” Ivana Markovića

Komentari