VOĐENJE KROZ IZLOŽBU “HODAJ U SPOROJ BUDUĆNOSTI” NEBOJŠE YAMASAKI VUKELIĆA ВОЂЕЊЕ КРОЗ ИЗЛОЖБУ “ХОДАЈ У СПОРОЈ БУДУЋНОСТИ” НЕБОЈШЕ YAMASAKI ВУКЕЛИЋА

Galerija Doma omladine Beograda vas poziva na vođenje kroz izložbu Nebojše Yamasaki Vukelića “Hodaj u sporoj budućnosti”, u subotu 26. novembra sa početkom u 13 časova. Kroz izložbu vode umetnik Nebojša Yamasaki Vukelić i kustos izložbe Lav Mrenović.

 

 

“Hodaj u sporoj budućnosti” Nebojše Yamasaki Vukelića je izložba koncipirana kao priča u slikama, priča o poslednjem preživelom paru nakon kraja sveta, u tihoj šetnji kroz grad obrastao fantastičnom florom. Ciklus akvarela zajedno sa Nebojšinim izlaskom u medije poezije i zvuka, široko otvorenim očima posmatra mogućnosti da se u kriznim okolnostima živi kao pojedinac, partner i umetnik. Narativ je nelinearan, apstraktan i afektivan sa snolikim scenama koje otvaraju prostor za autorefleksiju.

Lav Mrenović

 

Nebojša Yamasaki Vukelić rođen je 1986. u Beogradu gde živi i radi. Završio je master studije slikarstva na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu 2021. Svoj rad uglavnom bazira na mediju crteža, kroz koji tematizuje pitanje ličnih i kolektivnih kapaciteta za društvenu imaginaciju. Izlagao je na brojnim grupnim izložbama, kao i jednoj samostalnoj – Unutra sve biće meko i nežno, u galeriji X Vitamin. Jedan je od dobitnika nagrade za crtež fonda Vladimir Veličković za 2021., kao i nagrade “Miodrag Janjušević – akademski slikar” za istu godinu.

…………………..

Izložba je otvorena do 27. novembra 2022. u Galeriji Doma omladine Beograda.

Galerija DOB otvorena je svakog dana od 12.00 do 21.00 čas, nedeljom od 12.00 do 18.00 časova, ponedeljkom Galerija ne radi.

 

[INTERVJU] Nebojša Yamasaki Vukelić, umetnik: “Želeo sam da u galerijski prostor uvedem muziku”

Komentari