Vlatko Stefanovski 3. juna na Guitar Art Festivalu u Domu omladine Beograda Влатко Стефановски 3. јуна на Guitar Art Festivalu у Дому омладине Београда

Proslavljeni gitarista Vlatko Stefanovski redovan je gost i deo Guitar Art Festivala. Ovog puta na koncertu 3. juna od 20:00 u Velikoj sali Doma omladine Beograda pridružiće mu se specijalan gost Vukašin Marković, pevač i trombonista, sa kojim će izvesti popularne gitarske numere u posebnim aranžmanima.

Ulaznice su u prodaji putem prodajne mreže Tickets.rs po ceni od 2.000,00 dinara.

 

 

Svima dobro poznat makedonski gitarista Vlatko Stefanovski  počeo je da svira gitaru sa 13 godina. Osnovao je grupu “Leb i sol” koja je postala jedna od najpopularnijih na sceni bivše Jugoslavije, sa 13 izdatih albuma. Stefanovski je već tada stekao status kultnog gitariste i bio na turnejama širom sveta. U godinama koje su usledile, Stefanovski je napravio vrlo uspešnu solo karijeru.

 

Vlatko Stefanovski, kao jedan od najvećih gitarističkih virtuoza ovih prostora, prepoznatljiv je po svom posebnom stilu fuzije muzičkih stilova, makedonskih tradicionalnih nepravilnih ritmova i savremenog rocka. U svojoj bogatoj karijeri može se pohvaliti mnogim uspješnim saradnjama sa velikim svetskim i domaćim muzičarima.

 

Od 1998. godine sarađuje sa gitaristom Miroslavom Tadićem sa kojim je izdao albume “Krushevo” i “Live in Belgrade”, a publici Guitar Art-a poznat je i po velikom gitarskom projektu “Kings of Strings” gde je sarađivao sa Tomi Emanuelom i Stokelo Rosenbergom.

 

 

Komentari