UČESTVUJTE U RADIONICI „NAPRAVI SVOJ SVEMIR“ NA ASTRO VIKENDU!

U okviru predstojećeg ASTRO VIKENDA, koji će se održati od 27. do  29. decembra u Velikoj sali i holovima Doma omladine Beograda, u subotu, 28. decembra, od 14 do 17 časova, u holu balkona Velike sale, biće organizovana besplatna radionica „Napravi svoj svemir“.  

Programom radionice rukovodiće Višnja Vujović, arhitekta i scenograf, i Mina Simić, grafički dizajner, a naučnu podršku će pružiti Nemanja Martinović, istraživač saradnik Astronomske opservatorije u Beogradu.

Tim povodom,  Dom omladine Beograda poziva svu zainteresovanu decu između 6 i 10 godina da učestvuju u realizaciji radionice. Program će biti koncipiran tako da učesnici interaktivno, na što kreativniji način, saznaju što više o Sunčevom sistemu, Mlečnom putu i ostalim astrofizičkim i astrobiološkim pojmovima koji su najmlađima možda apstraktni i nedovoljno poznati.

Svi zainteresovani mogu se prijaviti na mejl radionice@domomladine.org . U naslovu mejla potrebno je navesti Astrovikend, a pored osnovnih informacija o detetu, neophodno je dostaviti kontakt telefon roditelja. Broj mesta je ograničen, a za učešće u radionici nije potreban nikakav dodatni materijal.

ASTRO VIKEND je partnerski projekat Astronomske opservatorije u Beogradu, Računarskog centra Univerziteta u Beogradu (RCUB)  i Doma omladine Beograda. Pokrovitelj projekta je Centar za promociju nauke.

Pozivamo vas da poslednji vikend u ovoj godini provedete zagledani u nebo i sa nama napravite sopstveni Svemir! ULAZ JE SLOBODAN!!

 

ASTRO VIKEND – Vikend astrobiologije nudi maraton predavanja najboljih stručnjaka i prezentera nauke, brojne priče i teme iz oblasti astronomije, astrofizike, astrohemije i naravno astrobiologije, koje poslednjih godina izazivaju sve veću pažnju kako naučne zajednice, tako i šire javnosti i medija. Šira javnost će moći da se detaljno upozna sa aktuelnim istraživanjima vezanim za otkriće vanzemaljskog života kroz tri dana predavanja, naučnih filmova, likovnih radionica, prezentacija astronomskih društava, časopisa, knjiga, filmova, društvenih igara, jednom rečju kroz tri dana astrobiologije. Upoznajte moguće „vanzemaljce“, upozajte Tardigrade ili samo dođite da vidite teleskop ili ekskluzivno kako izgledaju meteoriti koji su pali na Srbiju. Možda vam to pomogne da napravite svoj Svemir!

 

PRIDRUŽITE NAM SE I NA FEJSBUKU!

Komentari