U nastavku Pozorišta ponedeljkom predstava “Zini da ti kažem”

У наставку програма Дома омладине Београда Позориште понедељком, у понедељак 18. новембра од 20 часова, публици ће се представити Студио глуме „Две бесне глисте“, са представом „Зини да ти кажем“. Улазнице су у продаји преко мреже ЕВЕНТИМ, по цени од 200 динара, док ђаци са ђачком књижицом улазницу могу купити са 50% попуста, односно за симболичнх 100 динара.

 

Студио глуме „Две бесне глисте“ децу школског узраста (од 6 до 18 година) уводи у свет глумачке вештине и уметности. Часове држе Мира Теодоровић и Драгана Колунџија, дипломиране глумице.

„У студију  се изучавају следеће области: глума, сценски говор и сценски покрет. Деца која  похађају часове глуме развијају машту и креативност, изучавају књижевност, акценте, артикулацију и баве се својим телом. Циљ рада нашег студија јесте лично усавршавање сваког детета, богаћење искуства и упознавање са позоришном уметношћу. Самим тим Студио глуме „Две бесне глисте“ не прави аудицију, те пружа могућност сваком детету да се развија у складу са својим могућностима без обзира на таленат, јер је акценат стављен на развијање дететове личности у сваком погледу.“, објашњава једна од водитељки Студија, Мира Теодоровић.

 

Текст за представу  „Зини да ти кажем“, коју ће посетиоци Дома омладине имати прилику да виде 18. новембра, написао је Владимир Ђорђевић. „Овај комад говори о једнај обичној породици  коју чине мама, тата, две ћерке и један син, баба, ујак, ујна. Све почиње најављеним доласком на вечеру ујака и нове ујне. Нова ујна крије тајну коју не зна нико и знају сви. Ујна је својевремено била љубавница тате из ове обичне породице. Шта су све људи спремни да ураде да би сакрили тајну погледајте у овој необичној комедији“, истиче Мира, и додаје „Пошто је у питању једна врло духовита и врцава представа са врло актуелном темом, публика лепо реагује како на сам текст, тако и на играње глумаца аматера.“

 

Студио глуме „Две бесне глисте“ тренутно припрема две нове представе, чије премијере су планиране за мај 2014. године. „У питању су Галинова  „Аудиција“   и  представа „Женски бенд“. Женски бенд је и као жанр нешто потпуно ново за нас, јер ће се млади глумци по први пут окушати у нечему што мало личи и на мјузикл, а бави се и питањем људи са друштвене маргине, тако да је у сваком случају изазов за нас.“, најављује Мира Теодоровић.

 

Чланови Студија са нестрпљењем очекују своје премијерно гостовање у Дому омладине Београда, у оквиру пројекта који је отворио врата ове институције формалним и неформалним позоришним трупама у којима учествују млади, са жељом да подстакне оживљавање омладинске позоришне сцене, школских секција и аматерских дружина.

„У потпуности подржавамо иницијативу Дома омладине  да се на једном месту прикажу разне аматерске трупе и самим тим унапреди аматеризам  који у својој суштини подразумева другарство, рад, лепоту и велику радост.“, закључује Мира Теодоровић.

 

Komentari