U nastavku BLUZA ZA B Desperate Slim & The Newcasters večeras u DOB-u

Kvartet Desperate Slim & The Newcasters nastao je krajem 2008. godine kao rezultat dugogodišnje neformalne saradnje dvojice beogradskih blues gitarista Gorana Stojkovića i Vladana Stanoševića Staneta. Pored toga što su aktuelni u beogradskim klubovima, u utorak, 8. aprila od 21h u Klubu Doma omladine imaćemo priliku da uživamo u njihovoj muzici, budući da će nastupiti u okviru serijala beplatnih koncerata “BLUZ ZA B”

Svoj zvuk opisuju kao duboko ukorenjen u tradicionalne forme električnog rhythm and bluesa: “Odlučno izbegavamo svaku vrstu eksperimenta i kombinacije sa drugim stilovima kakve ne bismo voleli da čujemo od svojih uzora. Kada je taj uslov ispunjen, prepuštamo se sviranju. Trudimo se da u svaku pesmu unesemo neki organski kvalitet Publika koje prati naš rad zna da na svakom nastupu pokušavamo da tu granicu još dalje pomerimo. Ako mogu neskromno da primetim, u tome najčešće i uspevamo,” kaže Goran Stojković, pevač i gitarista, jedan od osnivača ovog benda.

 

Benda se raduje nastupu u Klubu Doma omladine Beograda: “Klub DOB-a je prostor u kome sam praktično muzički odrastao i imao neke od prvih nastupa pre dvadesetak godina. Pored mojih ličnih uspomena, mislim da je veoma značajno što je jedna kulturna ustanova sa takvim autoritetom i tradicijom odlučila da oživi blues sadržaje u svom prostoru i približi ih mlađoj publici potpuno besplatno, u centru grada,” ističe Stojković i dodaje: “S obzirom na to da je ovo naš prvi nastup u okviru serijala ‘BLUZ ZA B’, sviraćemo uglavnom standardan program. Promena će biti u dinamici, koja će za ovu priliku biti više koncertna nego klupska.”

 

Ljubitelji blues zvuka znaju da Desperate Slim & The Newcasters vrlo često mogu čuti u klubu VOX na Banovom brdu: “To je naša baza i praktično druga kuća, budući da tamo nastupamo godinama. Trenutno smo u VOX-u svakog drugog petka, a neki od nas i češće, ako uzmemo u obzir i druge blues projekte u koje smo uključeni. To je prostor u kome vežbamo, družimo se, razmenjujemo ideje sa kolegama iz drugih bendova. Te, kao i ostale nastupe, blagovremeno objavljujemo na našoj facebook stranici,” kaže Goran.

 

Bend nema jasno precizirane planove za naredni period, ali sigurno je da će nastaviti za čestim svirkama: “Kao i većina kolega i bendova sa naše blues scene, i kada nemamo kratkoročne planove, mi nastupamo nesmanjenom učestalošću i intenzitetom. Mislim da je taj pristup zaslužan za vitalnost blues scene već više od tri decenije. Naravno, planiramo da tako i nastavimo, sa nastupima u klubovima, na blues festivalima, svim mestima na kojima postoji interesovanje za ovu muziku, kao i da u momentu koji ćemo prepoznati snimimo prvi album. Iako smo veoma strpljivi, mislim da će se to uskoro I desiti. Pozivam sve one koji vole dobru svirku da nam se pridruže u utorak u Klubu DOB-a,” zaključuje Stojković.

 

 

Komentari