TRANGE&FRANGE – Ultimativni gradski vašar razmene

U okviru Festivala TRANSEUROPA
TRANGE&FRANGE poziva mlade umetnike, proizvođače rukotvorina, dizajnere nakita, odevnih i dekorativnih predmeta, second hand & vintage radnje i kolekcionare, radionice reciklaže, prodavce starih knjiga, odeće, obuće, stripova, igračaka, učesnike nekadašnjeg marketa gramofonskih ploča, ali i one koji učestvuju u tradicionalnoj menjaži sličica kod Terazijske česme. Otvoreni smo za sve one koji žele nešto da razmene. Možete razmenjivati sve što je unikatno, retko i vaše.

U vreme preteranog konzumerizma, robovanja robnim markama, ali i velike ekonomske krize TRANGE&FRANGE predstavlja mogućnost kupovine bez para, način da se do određenih retkih stvari dođe bez upotrebe novca ili jeftino. Svako od nas poseduje stvari koje mu nisu potrebne, a možda ih neko drugi želi godinama – baš kao poslednju sličicu da bi se sakupile sve sličice u albumu. Mnogi su u starim stvarima, rukotvorinama i dizajnu našli alternativni način samozapošljavanja.

Za izlagače prostor je besplatan, a za publiku ulaznica će biti 100 dinara ili poklon deci Svratišta.

Potrebe Svratišta su:

školski pribor i pribor za crtanje (sveske, olovke, flomasteri, bojice, pernice, školske torbe, blokovi za crtanje…)
– radioničarski materijal (plastične čaše, plastelin, papir u boji, kolaž papir…)

Prijave telefonom na 011-3220127, a radove možete slati na
trangefrange@domomladine.org

 TRANGE&FRANGEse organizuje u okviru TRANSEUROPA FESTIVALA.
TRANSEUROPAFESTIVAL
ZAJEDNIČKI PROSTOR ZAEVROPSKE ALTERNATIVE
TRANSNACIONALNI FESTIVAL KULTURE, POLITIKE I UMETNOSTI

FESTIVAL je jedinstveni transnacionalni festival kulture, politike i umetnosti, koji se održava u 14 gradova širom evropskog kontinenta. To je zajednički i otvoreni prostor za kreiranje alternativnog shvatanja Evrope. TRANSEUROPA FESTIVAL promoviše političku i kulturnu razmenu i zajedničko delovanje širom Evrope, kao i alternativne poglede na ekonomsku krizu, migracije i demokratsku participaciju. Dve nedelje debata, panel diskusija, performansa, umetničkih izložbi i instalacija, projekcija filmova i drugih simultanih aktivnosti, pripremanih tokom godinu dana na više od 100 zajedničkih radionica širom kontinenta.

Organizatori: European Alternatives, Transeuropa Network

Partneri: Tvoja Zona, Dom omladine Beograda, VREME. Agencija za evropske integracije i saradnju sa udruženjima, Karkatag, Open Communication, Zelena budućnost. KC Grad, Cafebabel.com

Donatori: Allianz Kulturstiftung, Europe for Citizens Programme, „Youth in action“ Programme, Education and Culture DG, ERSTE Stiftung

Komentari