The Canyon Band u nastavku serijala BLUZ ZA B

Ciklus besplatnih koncerata “BLUZ ZA B” se nastavlja ovog utorka, 14. maja od 21h u Klubu Doma omladine, nastupom The Canyon Banda. Grupa koja je na svojim počecima forsirala country melodije, vremenom je u svoj repertoar uvrstila blues rock kompozicije i time formirala jedinstven zvuk na našim prostorima. Postavu benda čine: Nataša Tomić vokal,
 Mirko Tomić ‒ gitara, pedal steel gitara,
 Jovica Bojić ‒ gitara,
 Milomir Stefanović ‒ bass gitara, 
Aleksandara Tadić ‒ orgulje,
 Milan Petrović ‒ bubnjevi i
 Dragan Marjanović ‒ vokal, usna harmonika.

 

Muziku svog benda Mirko Tomić opisuje kao miks blues-a, sothern rock-a i country-ja: “Ono što je karakteristično za naš zvuk jeste upotreba muškog i ženskog vokala, pedal steel gitara, usna harmonika i orgulje. Sve u svemu, živopisna muzička slika.”

 

Bend podržava ideju Doma omladine o serijalu besplatnih bluz koncerata: “Ovo je fantastična inicijativa. Potrebno je omogućiti ljudima da što češće čuju ovakve sadržaje i obogate svoj život,” ističe Mirko.

 

Budući da The Canyon Band uglavnom nastupa po šabačkim klubovima, koncert u Domu omladine biće izvanredna i jedinstvena prilika da uživamo u njihovom zvuku. Mirko Tomić kaže: “Očekuju vas dva sata vrlo kvalitetne i iskrene muzike.”

 

Nakon svirke u Klubu DOB-a,pred bendom je radan period, a u planu imaju snimanje vlastitih pesama i što veći broj nastupa.

Komentari