Slobodan Šijan i Srdan Golubović u žiriju Bosifesta

Reditelji Slobodan Šijan, Srdan Golubović i Darijan Mihajlović su u ovogodišnjem žiriju Bosifesta, međunarodnog filmskog festivala osoba sa invaliditetom koji će biti održan u Beogradu po četvrti put u Domu omladine od 5. do. 7.juna. Ovogodišnji selektor je mlada rediteljka Maja Miloš. Bosifest je međunarodni filmski festival osoba sa invaliditetom, jedini te vrste u jugoistočnoj Evropi, koji se ove godine po četvrti put održava u Srbiji u organizaciji Hendi Centra Koloseum.

Na velikom platnu će i ove godine biti prikazan veliki broj filmova – kako u takmičarskom, tako i u revijalnom delu. Do sada je u okviru ovog festivala prikazano oko 140 filmskih ostvarenja, koji se bave tematikom života osoba sa invaliditetom ili su njihovi autori osobe sa invaliditetom.

Poznati reditelj Boban Skerlić koji je ranijih godina bio član žirija ovog festivala izjavio je da je  Bosifest  ozbiljan internacionalni festival u svim aspektima i da predstavlja retku priliku da se sakrijemo od nasrtaja primitivnih, tabloidnih, estradnih i prostačkih sadržaja.

Komentari