Stučni žiri 13. FEDIS festivala

Stručni i strukovni žiri 13. međunarodnog Festivala drama i serija FEDIS, broji 14 članova iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Na čelu Stručnog žirija u svojstvu predsednika je SLOBODAN ŠULJAGIĆ, reditelj, a ostali članovi su: ĐORĐE KUKULJICA, glumac (Hrvatska)
EDINA KALAMUJIĆ, novinarka (Bosna i Hercegovina) JELENA JOVOVIĆ, urednica TV Novosti, MERI BILIĆ, tv kritičarka Politike, prof. dr NEVENKA POPOVIĆ ŠEVIĆ, profesorka FSU i ZORAN PANOVIĆ, novinar, stalni član žirija.

Strukovni žiri je u sledećem sastavu: SANJA MIKITIŠIN za glumu, JELENA STOLICA rediteljka za režiju, KATARINA MITROVIĆ za scenario, IGOR MAROVIĆ za fotografiju, MARINA MEDENICA za kostim, VLADIMIR MARKOVIĆ LOONEY za montažu i DRAGOMIR STANOJEVIĆ za muziku.

Stručni i Strukovni žiri donose odluku od dodeli nagrada ZLATNA ANTENA za najbolju seriju, glavnu mušku i žensku glumačku nagradu, najbolju epizodnu mušku i žensku nagradu, za glumačko otkrovenje, najboljeg kreatora serije, najbolju režiju, scenario, fotografiju, kostim, montažu i muziku u TV serijama premijerno prikazanim TV sezone 2022/23.

Trinaesti Međunarodni Festival drama i serija FEDIS održava se od 3. do 5. oktobra 2023. godine u Domu omladine Beograda, uz učešće 15 TV serija iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Komentari