Dom omladine Beograda u Nikšiću: Potpisan protokol o saradnji, koncerti na poklon publici!

Dom omladine Beograda (DOB) ovih dana gostuje u Nikšiću, u okviru programskog ciklusa “DOB u gostima”. U Nikšićkom pozorištu, v.d. direktora Doma omladine Beograda Andrija Bojanić danas je potpisao protokol kojim je ozvaničena kulturno-umetnička saradnja sa tamošnjim institucijama. Protokol su sa druge strane potpisali Radinko Krulanović, direktor Nikšićkog pozorišta, Miodrag Čizmović, direktor JU Zahumlje i Mitar Barać, direktor Turističke organizacije Nikšić. Potpisivanju je prisustvovao Marko Kovačević, predsednik Opštine Nikšić.

Ovom prilikom Andrija Bojanić podsetio je kako je tešnja saradnja između Beograda i Nikšića u svim oblastima, a posebno u oblasti kulture, počela 2021. godine, a da je ovaj sporazum samo materijalizacija te saradnje.

“Kroz ovo potpisivanje i saradnju obavljamo na najbolji mogući način strateški zadatak iz oblasti kulture, a to je razvoj kulturnih potreba. Najveća obaveza i zadatak svih ustanova kulture, ne samo u Nikšiću i Beogradu, nego i u regionu je da u trenutku spektakla i zabave jasno odvojimo polje kulture od estrade i neukusa i kiča i čini mi se da to dobro radimo”, istakao je v.d. direktora DOB, Andrija Bojanić.

Dom omladine Beograda, u saradnji sa pomenutim ustanovama nikšićkoj publici 19. septembra pokloniće tri odlična muzička programa.

Od 18 časova u JU Zahumlje nastupiće VIS „Naše tetke“, vokalni trio iz Beograda koji će u pratnji vrsnih muzičara izvesti starogradske pesme i romanse uz džez prizvuk. Program se nastavlja od 20 časova u Nikšićkom pozorištu, gde će publika moći da čije bend „Salsa y Punto“. U pitanju su vrhunski muzičari sa Kube i iz regiona, koji sviraju latino muziku u ritmu salse, latino džeza, rumbe, ča-ča-ča, merengea, bačate i tradicionalnog kubanskog zvuka. Gostovanje će biti nastavljeno od 22 časa programom “Monday blues” u House pabu B&B, klupskom svirkom sa vrlo intimnim izvođenjem bluz klasika Petera Greena, Roberta Johnsona, Sonny Boy Williamsona, Otisa Rusha, Elmore Jamesa, Big Bill Broonzyja i mnogih drugih.

ULAZ NA SVE KONCERTE JE BESPLATAN!

Dom omladine Beograda, kao jedna od vodećih ustanova kulture u Srbiji, pokrenuo je 2017. godine program saradnje sa srodnim institucijama u drugim gradovima naše zemlje i regiona, sa željom da deo svojih kvalitetnih i zanimljivih programa ponudi široj publici. Ciklus „Dom omladine Beograda u gostima“ osmišljen je kao platforma za umrežavanje između kulturnih centara širom Srbije i regiona. Kroz gostovanja koja predstavljaju profil sadržaja koji DOB redovno predstavlja publici, cilj je proširiti model delovanja u kulturi koji jednako poštuje umetnike i publiku, i pruža priliku za dijalog među njima, što je deo osnovne misije Doma omladine Beograda. Do sada je održano više programa u nekoliko gradova Srbije i okruženja.

Komentari