STAND UP COMEDY KONKURS & TAKMIČENJE – OTVORENI MIKROFON VOL 4

Zagrevanje za StandUpFest2012 Beograd u oktobru počinje… ODMAH! Duhoviti, radoznali, imate stav? I imate neodoljivu potrebu da podelite sa 600-700 ljudi (plus žiri) svoje viđenje sveta? Javite nam se na standup@standup.rs. Pobednici stand up takmičenja u Domu omladine Beograda 20. septembra od 20:15h podeliće stejdž sa najboljim stand up komičarima iz celog regiona na StandUpFestu! Konkurs traje do 10. septembra.

Cena ulaznice za Veče otvorenog mikrofona VOL 4 20. septembra: 150 dinara.

Pet minuta stand up slave

Smeh leči, pegla bore, podmlađuje – o tome ljubitelji stand up komedije u Srbiji već sve znaju. Ali kako je biti sa druge strane, sa mikrofonom u ruci sam pred publikom, saznaće samo nekolicina njih. Klub komedije Standup.rs novim talentima poklanja pet minuta slave – priliku da nastupe na sceni Doma omladine Beograda i zasmeju publiku.

Konkurs za nove stand up komičare je ponovo aktuelan, svi zainteresovani mogu do 10. septembra da šalju kratke originalne snimke na adresu standup@standup.rs (tek da se stekne utisak da li imaju “ono nešto” za bavljenje stand up komedijom). Najboljim kandidatima zatim predstoji vatreno krštenje 20. septembra u Domu omladine Beograda: nastup pred publikom i žirijem koji odlučuje o najduhovitijem takmičaru/takmičarki.

U žiriju će se naći Ivan Ivanović (tv autor i voditelj), Igor Brakus (radio animator i voditelj), Domagoj Pintarić (stand up komičar), a  jedan kolektivni glas stiže od komičara iz organizacije Standup.rs.

Pobednik dobija šansu da se profesionalno bavi stand up-om, priključi Standup.rs ekipi i već u oktobru nastupi na StandUpFestu u društvu iskusnih kolega iz regiona i Velike Britanije. Do sada su održane tri veoma posećene Večeri otvorenog mikrofona(open mic-ovi). Najduhovitiji takmičari učestvovali su u pokretanju i radu radionica stand-up komedije, a mnogi od njih već nastupaju na festivalima, u pozorištima i klubovima širom Srbije, ali i u Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini.

Traženi podaci u prijavi: ime, prezime, kratka biografija, motiv učešća i snimak originalnog komičnog materijala u trajanju do tri minuta (prihvataju se i amaterski snimci mobilnim telefonom).

 O stand up-u se u poslednje vreme u Srbiji dosta priča. Kao to je ono kad ustaneš, uzmeš mikrofon i pričaš nešto smešno. Da je tako, onda bismo svaki prežvakani vic ili glupost koju neko odvali “pod ozvučenjem” nazvali stand up-om… Narod je sklon da svakoga ko ume da zasmeje nazove komičarem, otud insistiramo na teškoj stranoj reči “stand uper”. Nije on samo mašina za viceve, glumac “lakih” komada ili zabavljač već Onaj koji ustaje (to stand up) i ironično progovara o društvu, politici i tabuima – ne štedeći ni sebe ni publiku. Komičar je “sam svoj majstor” – istovremeno pisac, reditelj i izvođač. Tekst proističe iz ličnog iskustva i pogleda na svet.

Polako, ali sigurno Srbija dobija scenu stand up komedije. Glavna pokretačka snaga je organizacija Standup.rs. Kao klub komedije osnovan je pre dve godine, a sve sa ciljem da u pozorište i klubove, na mala pa na velika vrata uvede originalan humor. Standup.rs organizuje gostovanja kvalitetnih komičara iz eks ju regiona i Velike Britanije, ali i pomaže mladim talentima u Srbiji da pronađu autentičan izraz u komediji i predstave se publici.

Više informacija: www.standup.rs

Komentari