Seminar: ŠKOLA DIGITALNIH KANALA KOMUNIKACIJE

Organizacija: Kancelarija za mlade u saradnji sa kompanijom CreITive i Domom omladine Beograda
Predavači: Sanja Ristić, Kristina Bojović, Maja Petričević,  Dragan Stević
Centralna tema seminara će biti kreiranje i vođenje kampanja na socijalnim mrežama i Google Adwords oglašavanje.

Sertifikovani predavači i predstavnici kompanije CreITive  će prisutne upoznati sa korišćenjem marketinga u digitalnom svetu, vođenjem kampanja na socijalnim mrežama kao što su Fejsbuk, Instagram, Tviter i dr. i osnovama Google Adwords  platforme, sa osvrtom na konkretne primere i savete za poboljšanje onlajn nastupa, kao i značaj kreiranja integrisanog pristupa.
 
Kotizacija je besplatna, ali je broj mesta ograničen.
 
Pozivamo sve studente završnih godina fakulteta, master i doktorskih studija, zainteresovane za digitalni marketing da se prijave popunjavanjem kratke kontakt forme i njenim slanjem na seminar@creitive.rs
 
Svi su u mogućnosti da uz prijavu pošalju i svoj CV i na taj način postanu potencijalni kandidati za praksu sa mogućnošću zaposlenja u kompaniji CreITive.
 

Biografije predavača:
 
Sanja Ristić je diplomirala na Visokoj školi za informacione i komunikacione tehnologije. Od 2013. godine je zaposlena u digitalnoj marketinškoj agenciji CreITive kao Community i AdWords menadžer. Zaljubljenik je u marketing i njegove efekte. Za sebe kaže da je kreativac i nepopravljivi optimista.
 
Kristina Bojović je završila master studije na Fakultetu organizacionih nauka na odseku za Preduzetništvo i upravljanje malim i srednjim preduzećima. Od 2012. godine u marketinškoj agenciji CreITive je radila na osmišljavanju i realizaciji više od 100 kampanja na društvenim mrežama za domaće i inostrano tržište, za poznate i manje poznate brendove. U potpunosti se slaže sa velikanom marketinga Dejvidom Ogilvijem da sve dobre ideje dolaze nesvesno, ali da za to moramo biti pre svega dobro informisani.
 
Maja Petričević je završila master studije na Fakultetu za filologiju i filozofiju Univerziteta u Granadi, baveći se najviše španskom primenjenom lingvistikom u medijima i komunikaciji. Svoju kreativnu stranu je pokazala na poziciji Lead Community menadžera u digitalnoj marketinškoj agenciji CreITive, čiji je deo već tri godine. Posebno je zanima neuromarketing i odgovor podsvesti na marketinške signale.
 
Dragan Stević je diplomirao na Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu. Jedan je od osnivača digitalne marketinške agencije CreITive. Godinama koordinira onlajn nastup za mnoge klijente, koristeći najnovije trendove na polju oglašavanja na internet pretraživačima, mrežama multimedialnog oglašavanja, kao i društvenim medijima uz detaljnu veb analitiku. Prioritet su mu digitalne kampanje usmerene ka realnim poslovnim rezultatima.

 

PROGRAM:

Predstavljanje projekata Doma omladine i kratka prezentacija o „Školi omladinskog preduzetništva” (15 minuta)

1. Svet društvenih mreža – kako osvojiti srca fanova (30 minuta)

Uvodno predavanje o upravljanju kampanjama na društvenim mrežama razjasniće šta sve podrazumeva strategija nastupa na društvenim mrežama i kako je uspešno realizovati, kao i određene statističke podatke vezane za društvene mreže u svetu i Srbiji. Predavanje će obuhvatiti i temu neuromarketinga i to kako znanje iz ove sfere marketinga može da se iskoristi za kreiranje što efektnije kampanje.

2. Like, Follow, Tweet! (30 minuta)

Predavanje će odgovoriti na pitanja vezana za vođenje kampanje i mogućnost oglašavanja na najpopularnijoj društvenoj mreži: kako kreirati kampanju na Facebook-u, koje su mogućnosti targetiranja, kako odrediti potencijal kampanje, kako optimizovati budžet. Takođe će se govoriti i o Instagramu i Twitteru, društvenim mrežama koje su na drugom mestu po popularnosti kod nas i u svetu. Primeri uspešnih kampanja daće jasniji prikaz teme.

3. “All inclusive” – kreiranje integrisane onlajn kampanje (30 minuta)

Šta sve podrazumeva integrisana marketinška kampanja na internetu?
Koje društvene mreže koristiti za promociju različitih branši?
Kako proceniti rezultate integrisane onlajn kampanje?
Odgovoriće se i na pitanja vezana za praktičan primer iz prakse i primenu teorijskih znanja i saveta sa prethodna dva predavanja.

PAUZA (30 min)

4. Najmoćniji alat za oglašavanje – Google Adwords (45minuta)

Upoznajte se sa platformom za oglašavanje koja donosi 97% profita Google-u!
Predavanje će učesnicima približiti pojam oglašavanja na Google-u. Obuhvatiće upoznavanje sa Google AdWords platformom, objasniće pojmove i vrste kampanja, oglasnih grupa, ključnih reči i oglasa. Pored toga biće objašnjena struktura AdWords naloga.
Učesnici će imati prilike da nauče koje su mogućnosti targetiranja, kako se mere rezultati i optimizuje kampanja.
Na kraju će kroz primere iz prakse biti prikazani benefiti oglašavanja putem AdWords platforme.

5. Male tajne naprednih Google AdWords funkcija (45minuta)

U okviru predavanja posetiocima će biti predstavljeni načini plasiranja oglasa na Google mreži multimedijalnog oglašavanja (GDN), ponovno oglašavanje putem Remarketing kampanja, kao i oglašavanje na YouTube mreži, uključujući napredne opcije targetiranja i fleksibilne opcije bidovanja.

Komentari