Rundek protiv svih zakona u Beogradu

Druge večeri manifestacije “Dani Darka Rundeka u Beogradu”, u subotu, veličanstveni muzičar i njegova Ekipa ponovo su, tokom dva sata, priredili nezaboravan doživljaj posetiocima u ispunjenoj sali Amerikana Doma omladine Beograda, i to uz jedinstven koncept koncerta.

Foto: Mikica Zdravković

Na repertoaru su bile uglavnom retko svirane pesme, kao i nekoliko novih, još neobjavljenih, i pritom nije ponovljena nijedna numera sa prvog nastupa u petak, kad je fokus bio na najvećim Rundekovim hitovima iz svih faza karijere.

Kad su se svi muzičari u subotu pojavili na sceni, lagano je došetao i Darko i, dočekan gromoglasnim aplauzom, mirno stao, podigao ruke, i mračnom, atmosferičnom “Zovu te” odmah dao do znanja publici da će mnogo toga ove večeri čuti po prvi put.

“Današnji dan se od prethodnog razlikuje po svemu. Nijednu pesmu nećemo da ponovimo. Sviramo naše nove stvari, što je protiv svih zakona šou biznisa”, iskreno se Rundek obratio publici koja je bila pripremljena na ovakav tip koncerta, pa je svaku novu pesmu ispratila sa pažnjom i nagradila aplauzima. Bilo je i poznatog gradiva, poput “TV Man” iz repertoara Haustora, ili “Štrajka željezničara” kad je legendarni frontmen, već po tradiciji, na glavu stavio železničku kapu.

 

 

Foto: Mikica Zdravković

 

Razigrale su Amerikanu “Pješčane oluje”, a Darko je i ovoga puta pokazao da je pravi kavaljer i džentlmen, poljubivši u ruku jednu obožavateljku iz prvog reda. Ovakvo veče predstavljalo je istinsku poslasticu za prave poznavaoce opusa Haustora. Dok su u petak servirani svima znani hitovi poput “Ene” ili “Bi mogo da mogu”, sada su nanizani pravi biseri koji su takođe izazvali euforiju – “Ja želim”, “Take the Money And Run”, “Nada”, i obožavani “Tajni grad”.
“Hvala vam što ste bili i ove druge noći druženja sa Rundekom, i želim vam da ponesete sa sobom svoj tajni grad”, simbolično se Darko obratio publici za kraj zvaničnog dela koncerta.

Pošto je na bisu novi talas oduševljenja stigao uz “Ula ulala”, svetla su se upalila, međutim, publika je uporno dozivala muzičare da se još jednom pojave na bini, i kao “nagradu” dobila i “Otok”. Rundek je pozvao okupljene da uživaju i u ponedeljak 4. marta, u trećem nastavku ovog jedinstvenog koncertnog serijala. Publika će ga u klubu Doma omladine gledati u nesvakidašnjoj ulozi bas gitariste eksperimentalnog sastava “Cul De Sac“.

Komentari