RUNDA DIGITAL DAY RUNDA DIGITAL DAY

RUNDA DIGITAL DAY je muzička konferencija koju organizuje Regionalno udruženje nezavisnih diskografa – RUNDA, koje okuplja muzičke izdavače sa područja Srbije, Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Crne Gore. Ove godine konferencija Runda Digital Day održava se po peti put i to u dva grada 15. novembra u Beogradu (Dom omladine Beograda), a 5.decembra u Zagrebu (Wespa).

Muzički profesionalci iz Evrope i sveta, kao i oni iz regiona, prvo će se okupiti u Beogradu, gde će razgovarati o aktuelnim temama iz muzičke industrije, digitalne distribucije, digitalnih prava, razmeniti znanja i iskustva, poslovne prakse i predstaviti najnovije trendove na nizu panela i prezentacija.

Jedna od centralnih tema konferencije, kojoj će prisustvovati 40 govornika iz inostranstva i regiona, svakako će biti upotreba AI (veštačke inteligencije) u muzičkom biznisu, načini promocije koncerata i festivala putem digitalnih alata i platformi, korišćenje muzike u filmskoj i TV produkciji, važnost izdavača u današnjoj muzičkoj industriji, pokretanje muzičkih kompanija, obeležavanje 50 godina od rođenja hip-hopa i veoma aktuelne teme poput ekološke održivosti u muzičkoj industriji.

Na konferenciji će biti predstavljen i projekt Belem finansiran od strane Europske unije kroz program Kreativna Europa u kojem je Runda jedan od partnera, a svoj rad i inicijative predstaviće WIN – Worldwide Independent Network, globalna mreža nezavisnih asocijacija.

Na konferenciji koja je do sada premijerno u regionu predstavila globalne striming platforme kao što su Spotifaj ili Jutjub, ove godine ćemo imati premijeru novog servisa Lissen, striming platforme sledeće generacije.

Na konferenciji u Beogradu, prema dosadašnjim potvrdama, pridružiće nam se i predstavnici IMPALA-e, WIN-e, te niza svetskih muzičkih i digitalnih kompanija, dok će jedna od zvezda svakako biti ROB GARZA iz Thievery Corporation, sa svojim DJ setom na žurci posle konferencije.

Sa slavnom karijerom koja traje decenijama, stalno pomerajući granice, Rob Garza je ostavio neizbrisiv trag na globalnoj muzičkoj sceni. Njegov solo projekat, prikladno nazvan “GARZA”, služi kao zadivljujuće istraživanje njegovih umetničkih dubina.

Kao polovina pionirskog dua Thievery Corporation, uz Erika Hiltona, Rob Garza je pomogao u oblikovanju pejzaža elektronske muzike, spajajući elemente daba, regea, world muzike i elektronike u nepogrešivo inovativni, zarazno melodični zvuk.

O svom dolasku kao i šta beogradska publika može da očekuje od njegovog DJ seta, Garza kaže:

„Stvarno se radujem što ću još jednom posetiti Beograd i družiti se sa fanovima i prijateljima na konferenciji RUNDA Digital Day. U sredu, 15. novembra nastupiću u Domu omladine Beograda i puštaću specijalni DJ set nekih od mojih omiljenih melodija, uključujući Thievery Corporation klasike, stvari sa mojih solo projekata i neke energične nu-disko i haus numere. Jedva čekam da vas vidim!“

Pogledajte kompletnu agendu 5. Runda Digital Day

Komentari