REZULTATI KONKURSA GALERIJE DOMA OMLADINE BEOGRADA ZA IZLAGANJE U 2017. GODINI

Na konkurs za izlagačku sezonu za 2017. godinu Galerije Doma omladine Beograda pristigle su 92 prijave. Odlukom Saveta galerije, koji čine Biljana Đurđević, Marija Radoš, Ana Bogdanović i Dušan Savić, odabrano je deset umetničkih projekata, kako samostalnih, tako i kolaborativnih.

Odabrani su projekti sledećih umetnika:

1.    Aleksandra Kovačević i Jelena Nikolić
2.    Emilija Radojičić
3.    Boris Lukić
4.    Ivan Bon
5.    Tijana Radenković
6.    Matthew Merrick
7.    Projekat Dodatno-dopunska nastava
8.    Vladimir Ilić
9.    Marija i Ivan Kadelburg
10.  Boris Burić

Tokom 2017. godine po pozivu Dušana Savića, urednika likovnog programa Doma omladine Beograda, svoje umetničke projekte će predstaviti i sledeći autori:

1.    Sean Dower
2.    Jacopo Ceccarelli i Dario-Jacopo Lagana
3.    Sanja Stojkov
4.    Bjorn Hegardt i Miodrag Manojlović

Saradnja sa Fakultetom likovnih umetnosti u Beogradu se nastavlja kroz 46. izdanje Izložbe crteža i skulptura malog formata, kao i kroz nastavak projekta Inkubator: Inter/Akcije u koji su uključeni i studenti završnih godina istorije umetnosti Filozofskog fakulteta u Beogradu.

Savet Galerije Doma omladine Beograda je za 2017. godinu želeo da predstavi izbalansiran likovni program u smislu pristupa autora u korišćenju različitih medija i likovnih poetika. Pored toga, Galerija Doma omladine Beograda nastoji da pruži podršku autorima mlađe generacije u njihovom pozicioniranju na umetničkoj sceni. Posebnu pažnju Saveta galerije su privukli transdisciplinarni projekti koji povezuju umetnost sa različitim granama nauke, kao i projekti koji preispituju poziciju kulturnih centara u kulturnom životu Srbije. Takođe, Galerija Doma omladine Beograda će u narednoj izlagačkoj sezoni ugostiti 6 stranih umetnika i time stvoriti novu priliku za razmenu iskustava i ideja sa domaćim autorima i publikom.

Komentari