Reditelj Entoni Hikling gost MERLINKA festivala

Drugi dan 4. MERLINKA festivala otvara Revija kratkih filmova. Među njima je i francusko ostvarenje “Mali gay dečko Krist je mrtav” (2012), u režiji Entonija Hiklinga, koji će biti gost Merlinka festivala i dostupan novinarima za sva dodatna pitanja i razgovore. Entoni je do sada snimio sedam kratkih filmova i glumio u više igranih TV filmova.

Za 19:00h je predviđena projekcija francuskog filma “Žica” (2009), u režiji Mehdia Ben Atia, u kome glavnu ulogu igra filmska legenda Klaudija Kardinale.

Za 21:00h predviđena je projekcija američkog filma “Savršena porodica” (2011), u režiji Ane Renton, a glavnu ulogu tumači holivudska zvezda Ketlin Tarner.

 

Četvrti Međunarodni festival queer filma „Merlinka“ održava se od 13. do 17. decembra 2012. godine u Velikoj sali Doma omladine Beograda. Za pet dana festivala odabrano je preko 40 kratkih, igranih i dokumentarnih filmova. Slogan ovogodišnjeg festivala je Transformacija i pojedini filmovi kao glavnu temu imaju transseksualnost. Cilj Merlinka festivala jeste da uz pomoć filmske umetnosti transformiše srpsko društvo u tolerantno i društvo koje prihvata različitost svojih članova.

Festival zajedničkim snagama organizuju Gej lezbejski info centar, Dom omladine Beograda uz podršku Heinrich Boell Stiftunga, Ministarstva kulture i informisanja, Kancelarije za ljudska i manjinska prava, Gete instituta, Francuskog instituta, UNDP, Holandske ambasade i Kanadske ambasade.

Ulaznice su u prodaji na  Eventim prodajnim mestima, po ceni od 150 dinara.

Komentari