RASPRODAT KONCERT JOE LOVANA & DAVE DOUGLASA na 28. BJF!

Obaveštavamo publiku da je večerašnji koncert dvojice vodećih jazz muzičara današnjice – tenor saksofoniste Joe Lovana i trubača Dave Douglasa, u okviru 28. Beogradskog Jazz Festivala, rasprodat!

Vodeći jazz trubač i vodeći tenor saksofonista srednje generacije, Dave Douglas i Joe Lovano, ovenčani desetinama nagrada svetske jazz zajednice, udružili su snage u specijalnom projektu Sound Prints, koji je proglašen za jazz događaj sezone!

Publici BJF još su u sećanju fantastični nastupi Douglasovog kvinteta (2006) i Lovanovog Noneta (2009), a ljubitelji džez muzike prepoznali su da je ovaj nastup dvojice majstora džeza, koncert koji se ne sme propustiti. U okviru projekta Sound Prints, Douglas i Lovano se vraćaju inspiraciji genijem Waynea Shortera, izvodeći originalne numere nadahnute delom legendarnog jazzera. Društvo im prave iskusni bubnjar Joey Barron i dvoje talentovanih mladih muzičara, kontrabasistkinja Linda Oh i pijanista Lawrenc Fields

Takođe, obaveštavamo da je za koncert Ambrose Akinmusire kvinteta, koji nastupa sutra od 20h na 28. BJF ostalo još vrlo malo ulaznica u prodaji, pa publici preporučujemo da što pre obezbede svoja mesta na koncertu sastava koji predvodi najnovija velika zvezda svetskog džeza. Akinmusire, najbolji mladi trubač savremene svetske scene premijerno je u našim krajevima! Posle pobeda na prestižnim takmičenjima – Thelonius Monk Jazz Competition i Carmine Caruso International Trumpet Solo Competition (2007), i izbora za “Faces to Watch 2011” u Los Angeles Timesu – ove godine je “ujedinio” titule za najboljeg trubača u anketama kritičara časopisa DownBeat i Jazz Journalist Association, koji su ga nominovali i za jazz muzičara godine (apsolutna kategorija).

U nastavku druge večeri 28. Beogradskog Jazz Festivala publiku od 23h očekuje koncert sastava Lorenz Raab Expanded – all star kvartet visoke strasti i ekspresivnosti, koji nas vodi na muzičko putovanje od Nju Orleansa do free-jazza.

http://www.belgrade-jazzfest.org/

Komentari