RASPUST ZA DŽ: ROCK’N’ROLL PLESNA RADIONICA

Ako imate do 25 godina, kreativni ste i radoznali, želite da steknete nova znanja i veštine i dobro se provedete – dođite na RASPUST ZA DŽ!

Učešće u radionicama je besplatno, ali su prijave OBAVEZNE, putem mejla radionice@domomladine.org. U naslovu mejla je potrebno napisati “RASPUST ZA Dž”. U prijavi je potrebno navesti za koju se radionicu prijavljujete, ime i prezime i uzrast.

 

Prijave su otvorene do popune kapaciteta predviđenih za radionice. Svi prijavljeni biće putem mejla obavešteni o učešću u radionicama i ostalim detaljima.

Dođite da se družite, zabavite, naučite nešto novo, gledate filmove i slušate muziku!  Pripremili smo besplatne radionice, zimski bioskop, mali muzički festival i poneko iznenađenje!

Ulaz na sve programe je slobodan!

 

Zimski raspust je pred nama pa ćemo naučiti jednostavne plesne tačke iz oblasti R`n`R i svinga. Učićemo osnovne korake i figure uz popularne i večite pesme  Elvisa Prislija i drugih evergrin pevača. Naravno, ubacićemo i druge zanimljive korake i figure… Biće to odlična priprema i za buduće maturante kako bi se pokazali kao dobri plesači na maturi.

Rock ‘n’ roll je oblik plesa koji se pleše u parovima i u formacijama. Tokom vremena, razvijanjem muzičkih žanrova, paralelno su se razvijali i plesovi. Od svinga, koji nastaje 1920. godine, nastaje lindy hop –  prvi ples u paru. Lindy hop se 1940. modifikuje  kako bi odgovarao bržoj muzici, stvarajući novi stil poznat pod nazivom Boogie-Woogie, a 1959. godine, rastom popularnosti rok muzike, rađa se i plesni stil rock ‘n’ roll koji u vrlo kratkom vremenu postaje neverovatno popularan u celoj Evropi. Osnovna ideja koja je stajala iza pojave ovog plesa bilo je povezivanje plesne umetnosti, rock’n’roll kulture.

Rock ‘n’ roll se izvodi uz brzu muziku koja dolazi iz različitih smerova – rok, pop, disko,  pa je i sam ples iznuzetno zabavan i dinamičan. Njegove najprepoznatljivije karakteristike su “kickovi“, plesne figure i dizanja, skokovi, twist, rotacije partnerke oko svoje ose i druge figure. Danas je to sport koji se sastoji od nebrojenog niza kombinacija plesnih figura.

Broj polaznika po grupi: 30
Uzrast: 13-18
Predavači: Milenko Vujić, stručni tim plesnog kluba „Mladost“ i Srpska R`n`R federacija

Komentari