DRAMSKI STUDIO “CREATIVE POTENCIAL – TALENAT”

U Domu omladine Beograda počela je sa radom nova dramska radionica namenjena osnovcima i srednjoškolcima, od 10 do 19 godina.

Dramski studio “CREATIVE POTENCIAL – TALENAT” u potrazi  je za novim mladim talentima, a škola glume i govorništva održavaće se svake nedelje u Klubu Doma omladine. Radionice će trajati do kraja juna, a po završetku najbolji polaznici biće odabrani za snimanje filma na temu nasilja među mladima.

Sistem rada ovog dramskog studija zasnovan je na metodologiji škole En Dejvis, Actors Studija iz Njujorka i Fakulteta dramskih umetnosti. Studio je radioničkog tipa, a glavni cilj je rad na edukaciji mladih  iz oblasti kulture.  Težište rada sa mladima u periodu adolescencije je na razvijanju mentalnih sposobnosti i veština, artikulacije tela, besedništva, javnog nastupa, ali i na podsticanju razvijanja mašte, oslobađanja od strahova i treme, poboljšavanja koncentracije, memorije kao i osposobljavanje svakog polaznika za scenski nastup i filmsku glumu.

Upis u radionice dramskog studija „CREATIVE POTENCIAL – TALENAT“  je u toku, a novi polaznici mogu doći na audiciju nedeljom u Dom omladine Beograda, u  terminu koji treba unapred zakazati. Telefon za prijave i informacije: 064/111-66-53.

Voditelj dramskog studija je Anja Popović, diplomirana glumica. Završila je glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Neke od uloga koje je ostvarila su u serijama „Zaboravljeni“ , „Pozorište u kući“, „Moj rođak sa sela“, „Oriđinali“, „Dva sata kvalitetnog programa“ itd. Za uloge u filmu „Početni udarac“ i seriji „Zaboravljeni“ osvojila je Zlatnu arenu na festivalu u Puli. Ostvarila je uloge i u mnogobrojnim pozorišnim predstavama.

Komentari