Besplatna radionica: Uvod u razvoj poslovnih aplikacija upotrebom alata 4D

Zbog bolesti predavača radionica je odložena do daljeg. Pratite naš sajt za informacije o budućim radionicama.

Mac Srbija i DOB organizuju besplatnu radionicu razvoja poslovnih aplikacija i baza podataka u softveru 4D. Predznanje je poželjno, prijavljivanje je obavezno na radionice@domomladine.org sa naznakom “za 4D radionicu”, broj mesta je ograničen! Ciljna grupa ove radionice su oni koji već razvijaju ili žele da razvijaju poslovne aplikacije, koji poznaju rad u nekoj drugoj bazi podataka ili nekom drugom alatu za brzi razvoj aplikacija bez obzira na godište.

Ishod radionice je da učesnici na kraju budu u stanju da sami razviju jednostavnu aplikaciju. Predavač: Milan Adamović

4D je softver nastao kao baza podataka na Macintoshu davne 1984. godine, a u međuvremenu evoluirao u multiplatformski (Macintosh Windows) alat za brzi razvoj poslovnih aplikacija koji podržava sve moderne standarde (SQL, SOAP; JSON, XML, HTTP). Aplikacije razvijene u 4D-u se danas koriste u firmama kao što su NASA, Boeing, French Telecom i mnoge druge, od domaćih su tu institiucije poput Direkcije za restituciju i firma Mikro knjiga.

“Koristim 4D od 1991. godine, od 1996. godine je moja firma distributer ovog alata za područja Srbije, Crne gore, Makedonije i Slovenija, tokom dve godine od avgusta 1999. do aprila 2001. sam radio kao 4D programer kod španskog, a potom kod portugalsko/brtazilskog distributera. Od 2010. godine moja firma ima ugovor sa matičnom kućom u Francuskoj i deo smo tima za International Tech Support.”

Komentari