Besplatna radionica: RAKETNO MODELARSTVO

POPUNJENA SU SVA MESTA ZA UČEŠĆE U RADIONICI! SVI NA VREME PRIJAVLJENI BIĆE OBAVEŠTENI MEJLOM.

Besplatna radionica RAKETNOG MODELARSTVA od utorka 15. jula do nedelje 20. jula od 10 do 13 časova u holu ispred sale Amerikana. 

Dom omladine Beograda u saradnji sa Vazduhoplovnim savezom Srbije i Aeroklubom “Franjo Kluz” organizuje radionicu okviru manifestacije “Mesec sletanja na Mesec” u čast 45 godina od sletanja na Mesec Misije Apolo 11.

Dom omladine Beograda poziva svu zainteresovanu decu između 10 i 15 godina da učestvuju u realizaciji radionice. Radionicu raketnog modelarstva u Domu omladine Beograda će održati članovi aerokluba “Franjo Kluz” iz Zemuna koji je član Vazduhoplovnog saveza Srbije. Učestvovaće dva instruktora raketnog modelarstva, Živan Josipović instruktor raketnog modelarstva, selektor reprezentacije Srbije u raketnom modelarstvu, svetski šampion, nosilac dva svetska rekorda. Nikola Cvijetičanin dugogodišnji međunarodni sudija za raketno modelarstvo – nastavnik i instruktor. Mihailo Petrović, član ekipe Srbije u raketnom modelarstvu – juniorski šampion sveta i Luka Volarević, član reprezentacije Srbije u raketnom modelarstvu, proglašen za najboljeg juniora sveta na prethodnom svetskom prvenstvu 2012. u Slovačkoj.

 

Na radionici će se izrađivati papirna maketa rakete SATURN 1B, iz programa Apolo 7. Sve makete su predviđene da polete i bezbedno se spuste padobranom. Puštanje raketa će biti organizovano poslednjeg dana radionice. Takođe će se raditi i dve veće makete iz vojnog američkog programa.

 

Svi zainteresovani mogu se prijaviti na mejl radionice@domomladine.org. U naslovu mejla potrebno je navesti “RADIONICA RAKETNOG MODELARSTVA“, a pored osnovnih informacija o detetu (ime, prezime, uzrast), neophodno je dostaviti kontakt telefon roditelja. Broj mesta je ograničen, a za učešće u radionici nije potreban nikakav dodatni materijal. Rok za prijave je nedelja 13. jul, svi na vreme prijavljeni će biti obavešteni mejlom, a lista – spisak imena dece biće objavljena tokom dana na Fejsbuk strani i internet sajtu Doma omladine Beograda.

 

Ova radionica je deo manifestacije “Mesec dana sletanja na Mesec”. Svi polaznici će po završetku radionice obići i izložbu maketa raketa Vazduhoplovnog saveza Srbije i Aero kluba “Franjo Kluz”, u Holu Amerikane. Izložbu od preko 20-tak različitih maketa raketa učesnici radionice i ostali posetioci će moći da vide tokom pet dana trajanja radionice.

 

Spisak polaznika RADIONICE RAKETNOG MODELARSTVA:

Antanasković Andrej
Antanasković Anita
Aksentijević Nikola
Babić David
Graovac Vuk
Ivić Miloš
Lukić Nemanja
Pantović Strahinja
Pantović Isidora
Ristivojević Aleksandar
Rakita Marko
Rakita Nikola
Stojčeski Ognjen
Stojanović Matija
Savić Dušan
Savić Ilija
Šošić Marko
Štrbac Lazar
Štrbac Milica
Mihajlović Mihajlo
Miljević Ognjen
Miljević Jovana
Misić Aleksej
Misić Sergej
Ninković Dušan
Novaković Ana
Vladisavljević Aleksa
Zakonović Dušan

Komentari