BESPLATNA RADIONICA MAD CONCEPT ART

Da li ste nekad poželeli da skicirate likove, scenografije i storibordove za svoju omiljenu igru, film ili animirani video? Onda uzmite svoju digitalnu olovku, i dođite da zajedno crtamo, pričamo, družimo se, i ponešto saznamo o crtanju koncepata. Pošaljite svoj portfolio sa naznakom “za Mad Head radionicu” na radionice@domomladine.org do 10.05.2015. Prijava je obavezna, učešće besplatno, a broj polaznika je ograničen. Svakom polazniku biće obezbeđen računar i tabla za crtanje.

Volite da crtate i imate znanje Fotošopa? Ukoliko ste uz to i ljubitelj igara, mislimo da je Mad Concept Art pravi način da se oprobate u stvaranju svoje omiljene igre.

Mad Head Games u saradnji sa Domom omladine Beograda organizuje radionicu concept arta. Polaznici će imati mogućnost da nauče kako izgleda radni dan jednog konceptualnog umetnika u studiju kompjuterskih igara. Pored predavanja o suštini concept arta, polaznici će zajedno sa živim primerkom konceptualnog umetnika moći da nacrtaju svoje skice jedne scene iz zamišljene igre, stičući osim teorijskih i praktična znanja i veštine. Radionicu vodi Vid Rajin.

Radionica je podeljena na:
– Uvodno predavanje
– Crtanje koncepta za scenu
– Pregled radova
– Završno predavanje

Trajanje: 1 termin od 5 sati
Datum: 15.05.2015. od 10 do 15 časova
Mesto: Hol na međuspratu Doma omladine Beograda

Vid Rajin je rođen 12. 02. 1987. u Beogradu. Diplomirao je na Fakultetu primenjenih umetnosti, odsek primenjena grafika. Od 2013. je zaposlen u Mad Head Games studiju koji se bavi pravljenjem kompjuterskih i mobilnih igara. Pored produciranja igara, bavi se digitalnim slikanjem, skiciranjem i animiranjem. Držao je predavanja, učestvovao na festivalima animiranog filma i radionicama u nekoliko zemalja, uključujući SAD, Italiju, Švedsku, Grčku i Kipar. Član je nevladinih organizacija Medijski Edukativni Centar i učestvovao je na Svetskom samitu medija za mlade u grupi mladih diplomata (2006-2014). Autor je nekoliko nagrađivanih animiranih radova, ilustracija za knjige i kratkih priča.

Komentari