RADIONICE ZA DECU NA uDOMljavanju

Pozivamo decu i njihove roditelje da učestvuju u radionicama koje će biti organizovane u okviru “Još veće akcije uDOMljavanja”, zakazane za 20. maj u Domu omladine Beograda. Za najmlađe će, ovom prilikom, biti organizovane dve radionice – likovna na temu “Mešanci” i edukativna “Plavi pas”. Termini radionica su 14-15h, 15-16h i 16-17h. Pozivamo mališane da nam se pridruže na uDOMljavanju i da se, razvijajući kreativne sposobnosti, istovremeno druže sa životinjama i edukuju o odgovornom vlasništvu i prevenciji ujeda. Radionice će se odvijati u Galeriji DOB-a, ulaz iz Makedonske ulice.

 

Tema likovnih radionica biće “Mešanci”. Deca će imati zadatak da prave zanimljive kolaže i crteže uz pomoć modela – pasa mešanaca koji će im pozirati. Na raspolaganju će im biti novine, kolaž papiri, plakati i sve ostalo neophodno za rad. Ovo će mališanima biti odlična prilika da se na neobičan način, praveći sopstvenog mešanca, druže sa kucama i tako od malih nogu uče da uspostavljaju pozitivan odnos prema njima. Pomoć deci u radu pružiće pedagozi Likovne radionice za decu. Ona već 14 godina postoji u Zavodu za kulturu. Deca i pedagozi Radionice su dobitnici mnogobrojnih nagrada za crteže i uspešno organizovanje i vođenje nastave.

Pored ove likovne radionice, deca će imati priliku da se upoznaju i sa “Plavim psom”. Kroz edukativne radionice oni će moći da nauče kako da smanje rizik od psećih ujeda. Projekat “Plavi pas”, namenjen je deci od 3 do 6 godina, njihovim roditeljima, ali i svima onima koji su u svakodnevnom kontaktu sa decom tog uzrasta, kao što su vaspitači, pedagozi, lekari… Cilj projekta je da deca nauče kako na pravi način da pristupaju psima, što će značajno smanjiti rizik od ujeda. Ovaj projekat u Srbiji sprovodi Udruženje veterinara male prakse Srbije – SASAP.

 

 

Komentari