Radionice u okviru Beogradske nedelje umetnosti

Radionice na temu “Umetnost na dohvat ruke” i “Beogradska urbana umetnost”. Učešće u radu radionica je besplatno!
Ovogodišnja Beogradska nedelja umetnosti ponudiće građanima veoma raznovrstan program u periodu od 1. do 8. jula. Osnovna zamisao manifestacije je edukacija i stvaranje prilike za razmenu iskustava između afirmisanih umetnika i mladih ljudi koji se interesuju za kreativno stvaralaštvo. 

Svi zainteresovani mogu da se prijave za učešće u raznovrsnim radionicama do 25. juna putem formulara koji su dostupni na sajtu www.bnu.rs.

Koncept programa “Umetnost na dohvat ruke” je osmišljen tako da omogući svakom učesniku da napravi jedinstveno umetničko delo. Biće održane četiri radionice vezane za umetnost slikanja na svili, tkanje, upotrebu svetla u pozorištu i dizajn nakita.

“Beogradska urbana umetnost” će okupiti eksperte iz oblasti ulične umetnosti, a koji će svoje znanje i iskustvo preneti polaznicima pet radionica. Tri radionice će biti vezane za ulični ples-elektrobuggy, kramp i hip-hop. Preostale dve će se baviti grafitima i street art-om.

Važan segment programa  čini i modna revija “Young Walk”, koja za cilj ima afirmisanje mladih domaćih dizajnera i prikazivanje njihovog rada. Revija će biti održana 1. jula  na Naxi plaži ispred tržnog centra Ušće u saradnji sa modnom agencijom Fox. Na istom mestu će glumačka grupa Feniks 05. jula odigrati predstavu “Krađa, svađa, … itd.”  Reč je o urnebesnoj komediji o porodičnim odnosima koja će zasigurno nasmejati i oduševiti publiku.

Najveća  manifestacija koje će se organizovati u okviru BNU-a, jeste Beogradska pijaca umetnosti koja će se održati  07. jula na Trgu Nikole Pašića sa početkom u 12 časova. Na ovoj manifestaciji učestvovaće preko devedeset umetnika iz Beograda, Novog Sada, Kragujevca, Subotice…

Fotografije nastale u okviru prošlogodišnje radionice koju je vodio poznati modni fotograf Miša Obradović javnost će imati prilike da pogleda na izložbi koja će činiti deo vizuelnog programa Beogradske nedelje umetnosti.

Posebno će biti zanimljiv koncept  izložbe za poneti pod nazivom “Volite li Beograd”  koja će biti “prikazana” u žurnalu koji posetioci mogu da ponesu sa sobom i na taj način u svakom trenutku budu u mogućnosti da uživaju u najlepšim fotografijama našeg glavnog grada.

Posebnu pažnju zaslužuje ovogodišnji muzički program u okviru kojeg će na otvaranju Beogradske nedelje umetnosti nastupiti Infinity quintet, poznat široj javnosti po svom učešću u emisiji “Ja imam talenat”.

U programu svečanog zatvaranja Beogradske nedelje umetnosti nastupiće popularan bend Maraqya.

Komentari