Radionica Gerija Kinga na 2. Festivalu američkog nezavisnog filma

Dom omladine Beograda i Super Films Int. vas pozivaju na specijalan master class specijalnog reditelja specijalnih filmova. U okviru 2. Festivala američkog nezavisnog filma (Bioskop DOB od 29. 09. do 02.10.) Geri King (Gary King), prošlogodišnji pobednik Festivala sa filmom “Kako napisati Šermanovu pesmu”, jedan od najznačajnijih reditelja američkog off-Holivud filma održaće predavanje kako napraviti jeftin, a dobar film. Radionica pod nazivom “A Filmmaker/s Life” biće održana u subotu 1. oktobra u 12č u holu ispred Velike sale Doma omladine Beograda. Ulaz je slobodan, prevod je obezbeđen.

Gery King je reditelj koji za manje od 60,000 dolara snima filmove koji osvajaju značajne svetske festivale. Ove godine imaćemo priliku da vidimo pretpremijerno njegov novi film “Preneraženi” (01.10 u 21h), a pre toga Geri će sa nama podeliti iskustvo rada sa malim budžetima, u ograničenim vremenom, i sa najnovijom tehnologijom koja nam omogućava da radimo uzbudljive filmske priče iako su nam veliki filmski fondovi zatvorili vrata.

Kako ostati autentičan i veran sebi, ispričati filmsku priču baš onako kako to želite, a raditi u okvirima koji su nepovoljni – situacija u kojoj je Geri pokazao izuzetnu veštinu, a koja je tako poznata svim našim domaćim filmskim (i drugim) stvaraocima.

O PREDAVAČU:
Gari King je nagrađivani reditelj čiji su filmovi poznati po upečatljivim glumačkim rolama i insistiranju na snažnom vizuelnom stilu. Napisao je, režirao i producirao nekoliko nagrađivanih dugometražnih filmova. Časopis “Wired” za njegove filmove kaže da su “skriveni dragulji dobre stare filmske zabave”

FILMOGRAFIJA:
UNNERVED (2016)
HOW DO YOU WRITE A JOE SCHERMANN SONG (2012)
DEATH OF THE DEAD (2011)
WHAT’S UP LOVELY (2010)
DISMAL (2009)
NEW YORK LATELY (2009)

Komentari