Radionica eksperimentalnog filma na 71. Martovskom festivalu

Pozivamo sve zainteresovane da se prijave na besplatnu radionicu eksperimentalnog filma JA NISAM U OVOM FILMU – OVO NIJE MOJ FILM, koja će na 71. Martovskom festivalu biti održana od 27. do 30. marta u Domu omladine Beograda. Mentori na radionici su Milica Lapčević, umetnica i novinarka u kulturi, i Vladimir Šojat, montažer, producent i video umetnik.

Opis radionice:

Radionica eksperimentalnog filma fokusirana je na produkciju filmova od jednog kadra, koji problematizuje prisustvo aktera u kadru, te odnos autora prema prostoru izvan kadra kroz različita sredstva filmskog izraza.

Prvi dan – upoznavanje i uvodno predavanje uz razradu početnih ideja

Drugi dan – organizacija realizacije

Treći dan – pregled i montaža finalnih filmova

Četvrti dan – zajedničko gledanje i diskusija

Vreme održavanja radionice: 27-30. mart 2024, Dom omladine Beograda (4 sata dnevno)

 

Ciljna grupa:

Radionica je namenjena učesnicima između 18 i 30 godina, prvenstveno studentima umetničkih fakulteta, uključujući FDU, FLU, FPU, FMK, kao i završenim studentima. Ne postoji starosni limit. Najvažnija je motivacija da se napravi kratki film iz jednog kadra. Zainteresovanima će biti poslat upitnik po prijavi na mail, upitnik mora biti sastavni deo objave radionice.

Maksimalan broj polaznika: 12

Prijava za radionicu:

Prijava se vrši popunjavanjem formulara koji se nalazi na OVOM LINKU i slanjem na mejl milica.gavrilovic@domomladine.org

Rok za prijavu: 23.03.2024.

 

O PREDAVAČIMA:

Milica Lapčević, rođena u Beogradu, Jugoslavija. Studirala je na Univerzitetu u Bergenu, Norveška, (istorija umetnosti), Filološkom Fakultetu u Beogradu (anglistika), diplomirala na FLU, (odsek slikarstva). Postdiplomske studije je pohađala na Kraljevskoj Akademiji (Kongl. Konsthogskolan), Stokholm, Švedska na Departmanu za video i nove medije. Osnivač je i član nezavisne umetničke asocijacije artterror film & video od 1989. godine. Članica ULUS-a. Autor i urednik radijskih emisija iz kulture na radiju Studio B od 2001. godine. Bavi se fotografijom, filmom, videom, instalacijama i proširenim medijima, likovnom kritikom, esejistikom i poezijom.

Vladimir Šojat, rođen u Zemunu, Jugoslavija. Diplomirao je na FDU, Beograd, na odseku filmske i TV montaže. Dobitnik je studentske nagrade “Slavko Vorkapić”. Postdiplomske studije pohađao je na istom fakultetu. Član je UFUTVS od 1988, kao i DOK Srbija od 2016. Osnivač je i član nezavisne umetničke asocijacije artterror film & video od 1989. godine. Radio je kao montažer i član promo-tima na RTV B92 od 2001. godine. Osnivač je producentske kuće Frakcija, 2015. Bavi se teorijom i istorijom filma, kroz predavanja i eseje. 

Komentari