Radionica ANIMACIJA! na 69. Martovskom festivalu

SVA MESTA ZA UČEŠĆE U RADIONICI SU POPUNJENA!

Kako napraviti stop motion animirani film

Animacija je zabavna i odlična za kreiranje fiktivnih svetova u kojima je sve moguće. Međutim, kako otići korak dalje i iskoristiti ovaj skoro neograničeni potencijal tehnike da bi pričali o nekim temama iz realnog sveta za koje vi smatrate da su bitne?

 

 

Radionica je namenjena mladima uzrasta od 15 do 22 godine (a primamo i malo starije), nije neophodno prethodno iskustvo u animaciji.

Vreme održavanja: 29-31. marta 2022. godine

Mesto održavanja: Dom omladine Beograda

Radionicu vode Ana Nedeljković i Nikola Majdak mlađi

Učešće je besplatno, broj polaznika ograničen na 10. Neophodno je prisustvo tokom sva tri dana trajanja radionice.

Prijave (ime i prezime, škola, razred ili godina fakulteta, kontakt mejl i telefon) su obavezne i šalju se na mejl jovan.pantovic@martovski.rs

U okviru radionice ubrzanim tempom prolazimo kroz sve faze kreiranja jednog animiranog filma, od ideje preko rada na storibordu do same animacije i postprodukcije. Dakle, rezultat je (veoma kratak) zajednički animirani film. Upoznajemo se sa osnovama stop motion animacije, eksperimentišemo sa upotrebom različitih materijala i intenzivno razgovaramo o tome kako vidimo svet oko nas.

 

Foto: Rabbitland studio

 

Ana Nedeljković diplomirala je i doktorirala na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Bavi se animiranim filmom, vizuelnom umetnošću i edukacijom.

Nikola Majdak mlađi diplomirao je kameru na Fakultetu dramskih umetnosti. Već 20 godina aktivan je kao nezavisni snimatelj, animator, reditelj i predavač.

Njihov prvi zajednički film „Rabbitland“ (2013) na Berlinalu je nagrađen Kristalnim medvedom, prikazan je na preko sto festivala širom sveta, a osvojio je i brojne druge nagrade. Njihov drugi zajednički film „Neputovanja“ (2018) takođe je prikazan na brojnim festivalima (Berlinale, Annecy, Sundance…), kvalifikovan je za Oskara i nominovan za Annie nagradu. Trenutno rade na razvoju projekta za svoj prvi dugometražni animirani film „Novi Rabbitland“.

Komentari