PROTOKOL O SARADNJI DOMA OMLADINE BEOGRADA I KULTURNOG CENTRA NOVI PAZAR

Danas je u Domu omladine Beograda potpisan protokol o saradnji Doma omladine Beograda i Kulturnog centra Novi Pazar, koji će pružiti pravni okvir za realizaciju brojnih zajedničkih programskih akcija ove dve institucije kulture. Protokol su potpisali Marko Stojanović, vršilac dužnosti direktora Doma omladine Beograda, i Husein Memić, direktor Kulturnog centra Novi Pazar.

Uspostavljanje saradnje Doma omladine Beograda sa Kulturnim centrom Novog Pazara logičan je nastavak programskih aktivnosti koje DOB ostvaruje sarađujući sa brojnim ustanovama kulture i umetnosti širom Srbije – u Čačku, Novom Sadu, Rumi, Pančevu, Inđiji, Nišu, Lazarevcu, Zrenjaninu, Zaječaru…

Marko Stojanović je istakao da je prošlo nepunih mesec dana od njegove posete Novom Pazaru, kada su i počeli dogovori o ozvaničenju saradnje sa tamošnjim kulturnim centrom, a prvi rezultat predstavljen je u Beogradu već danas – osim potpisivanja protokola, večeras će pred publikom Doma omladine biti izvedena i predstava „Neko je ubio Laru“ novopazarske omladinske trupe JEIO. „Ova saradnja ogledaće se u početku u razmeni programa, ali namera nam je i da organizujemo programe u koprodukciji, na radost mladih Beograda i Novog Pazara. Želja nam je da još više proširimo mrežu kulturnih institucija u Srbiji, koje će raditi zajedno i ulagati svoje znanje svojih zaposlenih, resurse i ideje u nove programe, i time obogatiti kulturne, umetničke i obrazovne sadržaje za mlade u čitavoj našoj zemlji. Takođe, zajedničkim projektima konkurisaćemo za sredstva kod državnih i privatnih fondova. Ovo je primer jednog mogućeg modela rada u kulturi, koji uprkos krizi može da daje rezultate, te da bude na korist omladini Srbije“, rekao je v.d. direktora Doma omladine Beograda.

Husein Memić se zahvalio na toplom i izuzetnom dočeku koji su njemu i njegovim kolegama iz Novog Pazara priredili domaćini u Domu omladine Beograda i istakao da mu je velika čast i zadovoljstvo da u ime kuće kojoj je direktor danas potpisuje protokol o saradnji sa najvažnijom omladinskom institucijom u Srbiji. „Kulturni Centar Novi Pazar je prošle godine proslavio 50 godina rada, ove godine taj jubilej slavi Dom omladine Beograda. Obe naše institucije rade u korist i za dobrobit mladih Srbije, a zajedničkim snagama moći ćemo da uradimo mnogo više“, istakao je Memić.

Trupa JEIO („Joj evo ih ovi“) izvešće večeras od 20 časova u Velikoj sali Doma omladine komad „NEKO JE UBIO LARU“, po tekstu i u režiji Enesa Sijarića.


Ulaz na predstavu je besplatan, kao poklon novopazaraca beograđanima, u sklopu akcije „50 poklona za 50 godina“.

Komentari