Prolećni Cryo-Save Festival zdravlja Beograd 2013.

Prolećni Cryo-Save festival zdravlja – ishrane, dijetetike, wellness-a, alternativne medicine, zdravstvene i kozmetičke nege
Na manifestaciji će učestvovati domovi zdravlja, privatne ordinacije, bolnice i apoteke, farmaceutske kuće, fitnes, wellness i banjski centri, etno sela, svi oni koji se bave zdravom ishranom, zvaničnom i alternativnom medicinom…

Javnosti će se, na četiri nivoa u Domu omladine, predstaviti više od 70 izlagača, predavanja obuhvataju više od 60 tema vezanih za zdravlje i zdrav život, dok će u programima na bini učestvovati više od 1.500 ljudi. Ulaz na festival je besplatan zahvaljujući sponzorima „Cryo-Save” (generalnom sponzoru), i Jadran galenskoj laboratoriji JGL (sponzoru).

Zainteresovani građani moći će da obiđu štandove izlagača i posavetuju se sa njima o održavanju dobre forme, zdravstvenog stanja i lepote. Na nekoliko štandova biće organizovani besplatni pregledi za građane, opšteg zdravstvenog stanja, merenje nivoa šećera u krvi i pritiska, vida, bodi mas indeks… Zanimljiv će biti i “Dečji kutak”, gde će mališani moći da crtaju i učestvuju u radionicama. Očekuje se da će manifestaciju posetiti više od 20.000 građana.

U okviru festivala zdravlja biće održano nekoliko tribina: „Važnost odlaska na skrininge na rak dojke, grlića materice i debelog creva”, „Istine i zablude o transplantaciji organa”, „Kako knjige mogu da utiču na pozitivne promene kod građana”, „Mediji i zdravlje”, „Borba sa rakom jajnika”, ali i tribine za osnovce, srednjoškolce i najstarije građane. Na svakih pola sata na bini će se smenjivati programi vežbanja namenjeni za građane svih uzrasta, učestvovaće veliki broj dečjih sportskih klubova, biće prikazane masaže, druženja mališana, dok će u posebnoj sali biti održavana predavanja najeminentnijih stručnjaka iz oblasti medicine, sporta, relaksacije, kao i predstavnika medija.

– Akreditovano je pet programa za lekare i medicinske sestre, za koje mogu da se prijave, prisustvuju predavanjima i dobiju bodove za obnavljanje licence. To su: program antistres tehnika na bazi svesti, program o rekreaciji i zdravlju, zatim program „Metabolički sindrom kod dece”, zatim „Muzika i ples kao antistres kod dece”, kao i program „Trudnoća i dijabetes” – naglasila je dr Mirjana Mićović, predsednica Organizacionog odbora festivala.

Pokrovitelji festivala su najuglednije institucije u zemlji, Ministarstvo zdravlja, Sekretarijat za zdravstvo grada Beograda, Agencija za lekove i medicinska sredstva Srbije, Lekarska komora Srbije, Crveni krst Srbije, Dom zdravlja „Stari grad“, Olimpijski komitet i Sportski savez Srbije.

– Cilj nam je da što više ljudi dobije korisne informacije koje će im pomoći da unaprede zdravstveno stanje, a sigurni smo da će svaki posetilac i ovaj put naći malo vremena da na festivalu čuje neko interesantno predavanje, pogleda program na bini, popriča sa izlagačima na njihovim štandovima – rekla je dr Mima Fazlagić, direktorka festivala zdravlja i predsednica „Nacionalne asocijacije za unapređenje i razvoj regenerativne medicine“, koja je sa Festivalom zdravlja Beograd organizator manifestacije.

Na štandu Ministarstva zdravlja, zainteresovani građani će biti u prilici da podrže program transplantacije potpisivanjem donorskih kartica. Biće organizovan i Zdravstveni kutak Politike i RTS-a, kao i tribina „Beograd zdrav grad” TV Studio B.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti na sajtu www.festival-zdravlja.com, od Nemanje Velikića, pr promotera festivala, putem broja telefona 063 88 55 022 ili Srđana Roksandića i zvanične PR agencije festivala „AS communicAtionS” putem broja 065 55 66 100.

 

PROGRAM FESTIVALA PREUZMITE OVDE.

PROGRAM DEŠAVANJA NA BINI PREUZMITE OVDE.

Komentari