Prezentacija projekta Tesla Nation Презентација пројекта Tesla Nation

IT stručnjaci rebrendiraju Srbiju u inostranstvu uz pomoć dijaspore

Organizacija Startit / SEE ICT sa ponosom predstavlja Tesla Nation –  projekat koji menja imidž srpske IT industrije u svetu

 

Sredinom novembra u Beogradu biće održan IT događaj otvorenog karaktera gde će po prvi put javno biti predstavljeni rezultati na novom projektu Tesla Nation. Cilj ovog projekta je da popravi slab nivo prepoznatljivosti naše zemlje, posebno u poslovnim krugovima, a ponekad i negativnu reputaciju koja se za nama vuče još od 90-ih.

Sve ovo planira da promeni grupa IT stručnjaka okupljenih pod imenom Tesla Nation, koja uz pomoć uspešnih poslovnih ljudi iz srpske dijaspore, kreira most poslovne saradnje između razvijenih tržišta i Srbije, preko polja tehnoloških inovacija. Ime su uzeli po Nikoli Tesli, jednom od otaca savremenog sveta, koji je bio veoma ponosan na svoje srpsko poreklo i činjenicu da je američki građanin. Kao takav, Tesla je sjajan simbol upravo tog mosta saradnje sa razvijenim tržištima, i ilustracija toga kakva vrednost može da se kreira za čovečanstvo kada se potencijali domaćih talenata maksimizuju na najuticajnijim svetskim tržištima.

Projekat implementira organizacija Startit/SEE ICT, a do sada je više od trideset poslovnih lidera iz Amerike dalo svoju podršku promociji Srbije kao zemlje izuzetnih tehnoloških profesionalaca i inovatora. Mnogi od njih su srpskog porekla ali je i značajan broj drugih nacionalnosti, pre svega Amerikanaca, prihvatio poziv da u okviru ovog projekta rebrendira Srbiju.

Prisustvo događaju, koji će se održati u četvrtak, 14. novembra, u Domu omladine Beograda sa početkom u 18 časova, je otvoreno za javnost, uz obaveznu prijavu putem obrasca.

Na događaju javnost će biti informisana o projektima za koje strani partneri traže IT konslutante u Srbiji, i za kakve kompanije strani preduzetnici traže domaće tehnološke suosnivače. Predstavićemo i uspešne preduzetnike koji su prihvatili da budu ambasadori domaćeg IT-a u inostranstvu, kao i partnere koji pružaju podršku projektu.

Pridružite nam se i svojim prisustvom podržite Tesla Nation projekat.

Komentari