Prezentacija AMI projekta: Art Management Infrastructure

Multimedijalna predstava viđenja srpske i češke kulture studenata Fakulteta za medije i komunikacije u Beogradu i JAMU Akademije iz Brna!
U utorak, 29. septembra u 20 časova studenti sa Fakulteta za medije i komunikacije, Univerzitet Singidunum, i studentkinje sa JAMU Akademije umetnosti u Brnu (Češka), u Domu omladine Beograda u sali Amerikana će održati finalnu prezentaciju AMI (Art Management Infrastructure) projekta.

 
Nakon drugogodišnje saradnje prof. dr Sanje Petričić, sa Fakulteta za medije i komunikacije, i prof. dr Hanke Krejči sa JAMU Akademije, nastala je ideja o razmeni studenata između Srbije i Češke. U cilju boljeg upoznavanja sa kulturom, društvenom i obrazovnom infrastrukturom u Srbiji, studenti sa JAMU Akademije imali su priliku da se upoznaju sa radom institucija kulture kao što su Dom omladine Beograda, Narodno pozorište, Beogradska filharmonija, Pozorište na Terazijama i Mikser House. Zajedničnim snagama naši studenti i studenti iz Brna uspeli su da u kratkom vremenskom roku naprave šarenoliku i zabavnu prezentaciju ovog putovanja na koje su ih profesorke povele. Na finalnoj prezentaciji studenti će publici prikazati multimedijalnu predstavu svog viđenja češke i srpske kulture. Takođe, studenti će se potruditi da svoje iskustvo interkulturanog tima prenesu i publici Doma omladine Beograda.
 
Misija ovog projekta je da stimuliše dinamički međuodnos ove dve kulture, prenošenjem i raazmenom vrednosti, stavova, ideja i koncepata uspostavljanjem interkulturnog dijaloga kao početne faze u razvoju interkulturalnih projekata i izrade naučnih istraživanja iz oblasti menadžmenta kulture.

Komentari