Preko 5000 posetilaca na 6. Japanizmu u DOB-u!

Festival “Japanizam”, koji je od ove godine postao konvencija, održan je po šesti put u organizaciji Doma omladine Beograda, društva ljubitelja Japanske popularne kulture “Sakurabana” i Japanske ambasade, od 4. do 7. jula 2013. Rasteća popularnost japanske popularne kulture kod nas mogla se osetiti i na ovoj konvenciji, program je bio mnogo obimniji no prethodnih godina, a po prvi put karte za sve dane bile su rasprodate (preko 5000 posetilaca za tri dana trajanja konvencije). 

Vrhunac konvencije bio je naravno cosplay-defile kostima inspirisanih japanskim stripovima i animiranim filmovima. Po prvi put konvencija je imala i strane goste, kako iz regiona tako i iz dalekog Japana. Posebno je bio zapažen nastup indie rok benda iz Japana 101A. Pomenuti uspesi samo su još jedan podsticaj da se pripremama sledeće konvencije pristupi još ambicioznije.

 

Kompletan izveštaj sa sva četiri dana 6. Japanizma možete pročitati na linku http://sakurabana.info/?p=3911. Ukoliko ste prisustvovali Japanizmu ove godine, na istom linku možete popuniti i upitnik, te sa nama podeliti svoje utiske i ostaviti komentare.

 

Vidimo se sledeće godine, na 7. Japanizmu!

Komentari