Django Hi-Fi donosi zvuk Jamajke ispred DOB-a

U nastavku programa “Koncerti na zidiću”, publika će 12. jula sa početkom od 20 časova, na Platou Milana Mladenovića ispred DOB-a, imati priliku da čuju bend Django Hi-Fi. Studijski projekat bivših članova benda Black Ark Crew, koji je evoluirao u živi bend, čine dva vokala, gitara, truba, saksofon i kompjuter. Stešnjeni između banalne stvarnosti, surove izvesnosti i unutrašnjih protivurečnosti, jedna devojka i par momaka su izlaz potražili u lekovitom ritmu sa daleke Jamajke.

“Za razliku od Black Ark Crew u kom je dominirao dab zvuk, u Django Hi-Fiu ima više regea, u takvoj smo fazi. Mislim da smo muzički napredovali, ali će sud o tome dati oni koji nas budu slušali”, kaže Miša Antonić, jedan od vokala i gitarista benda.

Nemaju u planu izdavanje albuma u tradicionalnom smislu, već svaku pesmu nakon snimanja postavljaju na internet.

“Publika će na zidiću moći da čuje nekoliko poznatih jamajčanskih pesama, odsviranih i otpevanih na naš način, kao i naš prvi singl – Geto, za koji radimo spot koji će se uskoro pojaviti”, objašnjava Antonić i podržava inicijativu DOB-a da organizuje ovakav vid letnje zabave.

“Odlična je ideja DOB-a da zabavi Beograđane koji nisu stigli sebi da uplate aranžamane za letovanje. Nadamo se da će sličnih inicijativa biti i u budućnosti”, ističe Miša.

Naredni koncert “na zidiću” održaće se 19. jula, kada će nastupiti profesori jazz odseka MŠ STANKOVIĆ, Boris Lemaić (gitara) i Martina Miler (violina). Oni će izvesti program jazz muzike inspirisane brazilskim zvukom, a najviše bossa novom.

Komentari