Predstava: ŽENSKI ORKESTAR ZA SVE PRILIKE

PREMIJERA: utorak, 30. maj u 20:00. Prva repriza: sreda, 31. maj u 20:00. Ulaznice po ceni od 500 dinara, su u prodaji preko EVENTIM mreže.

Ovaj izuzetan tekst sa puno humora govori o pitanju i položaju žena danas, iz najrazličitijih uglova: žene majke, žene ljubavnice, zaljubljene žene, prevarene žene, a pre svega žene umetnice.

Uz veoma duhovit a životno istinit i otrežnjujući humor Žana Anuja koji nikada nije plitak već lekovit, prepliće se muzika Nikole Dragovića i Irene Popović Dragović, koji su napisali i originalne songove koji celu predstavu čine maštovitom, razigranom i dinamičnom.
 
Mlade i talentovane glumice koje nose novu energiju na sceni: Barbara Petrović, Draginja Mileusnić i Anđelka Simović predvođene su našom poznatom dramskom umetnicom Snežanom Savić u ulozi šefice orkestra, gospođe Ortanž, a jedini muški član ekipe Aleksandar Jovanović tumači lik pijaniste.

Scenski atraktivne, ženstvene kostime potpisuje modna kreatorka Danijela Grujić.

 

“Ova predstava nastala je iz zajedničke potrebe da na iskren i dobronameran način progovorimo o problemima žensko-muških odnosa u savremenom svetu, ali i onim problemima koji se ne menjaju već vekovima. Humoristički otklon u kombinaciji sa odličnom igrom glumaca, modernom muzikom i sjajno dizajniranim kostimom doprinosi tome da predstava bude neopterećena suvišnom patetikom i da lako komunicira sa najširom publikom. Pored toga, naša želja je i da nezavisnoj pozorišnoj produkciji vratimo duh, dostojanstvo i umetnički kvalitet i na taj način doprinesemo poboljšanju krvne slike naše kulture”. – izjavila je povodom premijere rediteljka predstave Marija Lipkovski.

Komentari