Predstava “PUSTOLOV”

Nakon uspešne premijere predstave “PUSTOLOV”, po tekstu Vladimira Andrića i u režiji Miroslava Ercegovića, ovaj komad nastavlja život na redovnom repertoaru Doma omadine Beograda. U narednom periodu igra se u dva termina: 6. i 27. maja od 18 časova. Avanture ovog omiljenog junaka, deca, mladi ali i oni nešto stariji, rado su gledali u televizijskom serijalu RTS-a, ali i čitali u knjizi. Sada nam lik Pustolova i njegove dogodovštine oživljava glumac Marko Stojanović, u saradnji sa sjajnom umetničkom ekipom okupljenom oko ovog projekta.

Cena ulaznice: 500 dinara. Porodični popust: na 4 kupljene ulaznice, 5. je besplatna!

 
Po tekstu Vladimira Andrića.
Reditelj i izvršni producent: Miroslav Ercegović.
U ulozi Pustolova:  Marko Stojanović
Karkadžu/ Orhideja Mesožderka: Bojan Mijatović
Lav Zelembać: Anđela Krvavac
Medved/ Krokodil: Sonja Veljanovski

 

Produkcija:  ZHB “Tin Ujević” i Dom omladine Beograda.

Originalna muzika: Ana Stanić
Scenografija: arh. Vladimir Parežanin, arh. Nemanja Petrović
Likovno rešenje kostima za Karkadžua i Orhideju: Rastko Ćirić
Dizajn kostima: Srđan Perić
Koreografija: Bojana Aničić
Izrada kostima i maski: Maraboo costume“ studio
Tehnička podrška:  Dom omladine Beograda

”Originalan, upečatljiv, na svoju ruku, ali neizmerno zanimljiv i drag, PUSTOLOV skoro da se može uvrstiti u mitske likove poput Barona Minhauzena, Tila Ojlenšpigela ili nekog drugog dobrohotnog opsenara. Čitaocu, vođenom iskusnom piščevom rukom neminovno sleduje pad u postavljenu zamku – bez odlaganja spreman je da se upusti i u pustolovine koje su van korica ove knjige.” (M.S.Bajford)

U pustolovinu krećemo sa scene Doma omladine Beograda. Osvojićemo vrh Kilimandžara, prespavati zimski san u pećinama kanadskih medveda, uloviti opasnog nilskog krokodila. Nahranićemo tetka Sokinim grizom strašnog polarnog žderavca Karkadžua i pobediti opasnu Orhideju mesožderku.

Volim pesmu oluje i Bespuća zov,
ceo svet me deco zna,
ja sam PUSTOLOV.

 

Komentari