Predstava “POSLE IGRE”

Dom omladine Beograda saopštava da zbog proglašenja trodnevne žalosti u Republici Srbiji, odlaže sve svoje programe planirane za 21, 22. i 23. maj 2014.


Datumi održavanja programa biće blagovremeno objavljeni.

Cena ulaznice: 500 dinara. OMLADINSKI POPUST: U prodaji je 100 ulaznica po ceni od 100 dinara, za đake i studente (uz đačku knjižicu/indeks). PORODIČNI POPUST: Za kupljene 3 ulaznice četvrta ulaznica je besplatna!

Reditelj: Ana Konstantinović. Dramaturg: Ana Đorđević. Igraju: Katarina Dimitrijević, Željko Maksimović, Nemanja Oliverić, Ana Stojanović

Trajanje: 75 minuta.

Scenograf: Višnja Vujović. Video rad: Lazar Radić. Dizajner zvuka: Milan Trifunović i Sofija Jovanov. Dizajn svetla: Miloš Vasić. Muzičari: Ana Đorđević i Nikola Janković.


“Are you lonesome tonight?” (Da li ste usamljeni večeras?) prvo je pitanje koje će vam ova predstava postaviti, a onda će vas uvesti u propitivanje tema kao što su bliskost, ranjivost, povređivanje, vera i sumnja u ljubav, kao i mogućnost da ljubav i umetnost donesu ono čarobno u naš život.  

Možemo li da odlučimo da verujemo u ljubav u vremenu cinizma i usamljenosti?

Ova predstava nastala je kolektivnom kreacijom iz istraživačkog procesa grupe mladih umetnika. Početna inspiracija bio je mit o Orfeju i Euridici ali je tokom rada ovaj mit dekonstruisan i na osnovu tema kojima se on bavi izdvojena je priča o dva ljubavna para – jednom koji se sastaje i drugom koji se rastaje.  

”Ono što mislim da svako od nas iam potrebu da sazna je – gde i kako mogu da budem zaljubljen tako da mogu da živim? Da mogu da živim sa nekim stepenom mira. To je sve što me zanima – ljubav. I nedostatak ljubavi. Kada ona prestaje…Izgleda da niko na ovom svetu nije u stanju da voli iznad određene granice; svi idemo do određene granice kada postajemo emocionalno umorni, kada nam postaje dosadno ili kad bivamo povređeni. Ljudi se menjaju, a njihova ljubav ne prevazilazi te prepreke” (Džon Kasavetes)

U predstavi su korišćeni delovi tekstova Žana Anuja, Tenesi Vilijamsa i Vaska Pope. Iz različitih inspiracija umetnici su zajedno formirali strukturu i tekst predstave.  

Predstava je nastala kao koprodukcija udruženja “Eho animato” i Doma omladine Beograda, uz podršku Ministarstva kulture i informisanja republike Srbije.

Komentari