Predstava: MALI PRINC

U okviru programa OFF TEATAR PONEDELJKOM 
Udruženje građana Kreativno istraživanje. Po delu A.S. Egziperija. Režija i adaptacija teksta: Draginja Mileusnić
Cena ulaznice: 300 dinara
Komad ”Mali princ” nastao je kao rezultat jednogodišnjeg rada škole glume za odrasle, koja se stacionirala u ustanovi kulture Parobrod. Ova predstava prati model postdramskog pozorišta, gde su učesnici sve vreme na sceni, i gde ne postoji klasična podela uloga, već glumci menjaju uloge iz scene u scenu.

Univerzalnost ovog komada leži u ideji da svi mi u sebi imamo Malog princa, koji je negde vremenom izčezao. Priča prati dečaka – Malog princa – na njegovom putu po planetama u potrazi za jednim cvetom – ružom, koju je izgubio jer kako sam kaže bio je isuviše mlad da bi umeo da voli, ili suviše mlad da spozna da voli.
 
Gluma za odrasle je nastala sa idejom da okupi ljude raznih profesija koji žele da se kreativno razvijaju, slobodnije se izražavajući u svakodnevnom životu i u svim vrstama javnih nastupa.
 
Draginja Mileusnić završila je studije glume na Akademiji umetnosti, a usavršavala se na Li Strazber institutu u Njujorku, i u Evropi na seminarima tehnike Mihaila Čehova i Jeržija Grotovskog. Pored pedagoškog rada, glumačke angažmane ima kako u pozorištu, tako i na televiziji i filmu.

Ideja za kostim: Milica Radovanović

Violina: Maša Ljotić

Igraju:
Dragomir Anđelić
Dušica Vesić
Ivana Petrović
Katarina Vasić
Mateja Stanković
Mihailo Dražić
Sanja Peterka
Sanja Savić Maravić
Tatjana Popović

 
Trajanje: 1:15

Komentari