Predstava: KOKICE NE GOJE

Ulaz slobodan!

Povodom Svetskog dana pozorišta za decu i mlade, Dom omladine Beograda poklanja premijeru monodrame ”Kokice ne goje”, koja je realizovana u saradnji sa Kišobranom. Ovaj projekat je jedan u nizu, u okviru akcije “50 poklona za 50 godina”, odnosno 50 poklona našoj publici, povodom 50 godina Doma omladine Beograda.

 

Pisac: Jelena Paligorić
Igra: Marija Stokić
Video: Marko Radojković
Realizacija: Kišobran i Dom omladine Beograda

Ako ste konačno skapirali koliko matorci smaraju, koji ste zapravo blam u školi i kako vas je oduvao, hm, ne samo vama najprivlačniji tip u ekipi, na dobrom ste putu – na putu da odrastete.”Kokice ne goje” je monodrama koja govori o velikim problemima malog tinejdžerskog sveta, o zamršenim odnosima svakodnevice i zdravom antagonizmu bez koga zapravo nema zdravog odrastanja.

 

Jelena Paligorić (1987, Beograd) apsolvirala je na Fakultetu dramskih umetnosti, odsek dramaturgija. Završila je Ženske studije na Fakultetu političkih nauka u Beogradu. Piše i objavljuje pesme, priče, drame i novinske članke, radi kao dramaturg. Posebno je ponosna na to što radi sa decom i mladima kroz edukativne radionice – od njih najviše uči.

Marija Stokić (1989, Svilajnac) završila je Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu, odsek gluma. Trenutno je na master studijama. Igra u predstavi ”Usamljeni zapad” u Beogradskom dramskom pozorištu.

Marko Radojković (1987, Beograd) apsolvirao Fakultet za informatiku i računarstvo, kao i Poslovni fakultet (Univerzitet Singidunum). Bio urednik kulturnog pogona Kluba studenata tehnike (2008-2013), a producent je i vi-džej u Kišobranu, organizaciji za promociju nezavisne kulture za mlade. Predavač i koordinator edukativnih i kreativnih radionica fotografije i vi-džejinga. Piše pesme i priče, snima muziku i kratke filmove.

Kišobran je organizacija koja se bavi promocijom nezavisne kulture i umetnosti. Kroz žurke, svirke, izložbe, filmske večeri, pozorište, radionice, kurseve Kišobran stremi svom osnovnom cilju: okupljanju entuzijasta različitih interesovanja pod jedan džinovski Kišobran, gde ih čeka podrška, pomoć u promociji i organizovanju, kao i prilika za upoznavanje što više ljudi sličnih interesovanja i shvatanja.

Komentari