Predstava: “KOKICE (NE) GOJE”

U utorak,15. aprila od 20.00h, u glavnom holu Doma omladine Beograda će se po treći put igrati predstava  za mlade “Kokice (ne) goje”. Cena ulaznice je 200 dinara.

Monodramu po tekstu Jelene Paligorić izvešće mlada glumica Marija Stokić, dok digitalnu video scenografiju sobe u kojoj glavna junakinja Zoja boravi, kao i ton same predstave radi vizuelni umetnik Marko Radojković.

 

Predstavu je realizovao Kišobran teatar (www.teatar.kiobran.org) u koprodukciji sa Domom omladine Beograda, a sve u okviru akcije “50 poklona za 50 godina” povodom 50 godina Doma omladine Beograda (www.domomladine.org)

“Kokice (ne) goje” je monodrama koja govori o velikim problemima malog tinejdžerskog sveta, o zamršenim odnosima svakodnevice i zdravom antagonizmu bez koga zapravo nema zdravog odrastanja.

Cilj predstave je edukacija mladih. Tekst je inspirisan tinejdžerskim godinama ali i pankom.

Autorka Jelena Paligorić kaže:
“Tinejdžerstvo vidimo kao ozbiljan period, onaj u kome se postaje čovek. Takođe, izvor je nepresušne kontradikcije koja sama po sebi može da bude jako duhovita. Govorim o onoj drugoj strani mladih – koji nisu marginalizovani, koji nisu zavisnici, koji nisu delikventi. Govorim o onim tinejdžerima čiji su najveći problem zaljubljivanje,roditelji i škola. U nekom drugom planu nazire se i neizostavni sukob sa svetom, koji svaki mladi čovek ima.”

 “Kokice (ne) goje” je monodrama o tome kako vidimo sebe. O tome kako nekad tragične stvari mogu da budu banalne. Jer, svakome je svoj problem najveći, pa i tinejdžerima. To je ono što često zaboravljamo. “Kokice (ne) goje” su omaž nežnosti, neodraslosti, malim problemima, muzici, zaljubljenosti. Ona se bavi problemom percepcije tinejdžerskog tela, a poruka koju nosi staje u jednu rečenicu – budi ono što jesi.

 

Komentari