Predstava: “HALFLAJF”

POZORIŠTE PONEDELJKOM U DOMU OMLADINE BEOGRADA.

Cena ulaznice: 200 dinara, uz đačku knjižicu u prodaji 100 ulaznica po ceni od 100 dinara.

Produkcija: Fakultet umetnosti Priština – Kosovska Mitrovica
Autor teksta: Filip Vujošević.  Režija, dizajn svetla i izbor muzike: Aleksandar Đinđić. Igraju: Matija Ristić – Krivi, Jelena Orlović – Mila, Maja Jovanović – Milenica, Nenad Stanojević – Bole, Branko Gostović – Kiler Zvezdara. Snimanje i dizajn zvuka: Dino Dolničar. Grafika: Sava Spasić

Halflajf je savremeni srpski komad koji problematizuje fenosmen video igrica. Ova predstava prati petoro mladih ljudi između 15 i 28 godina koji su zaokupljeni igricom ”Kaunter strajk” i pripremaju se za turnir koji ih očekuje. Filip Vujošević, pisac komada likove smešta u podzemni prolaz metro stanice ”Vukov spomenik”. Besmisleni prostor stanice stvorio je nove besmislene prostore igraonica i hodnika gde likovi provode sve svoje slobodno vreme – oni su ili u igraonici ili na stepeništu ili u garaži, čime ih autor odvaja od stvarnog sveta i života koji se odvija mimo njih. ”Halflajf” ironizuje ovakav način života i navodi publiku ne na empatiju, već na besmislenost problema koji su za likove ove drame pitanje ”života i smrti”.

Predstava je izvedena prvi put u junu 2013. kao deo ispita druge godine glume, klase prof. Boška Dimitrijevića i asistenta Aleksandra Đinđića. Predstava je učestvovala na međunarodnom festivalu studentskih pozorišta ”Urban fest” u Nišu, gde je studentkinja Maja Jovanović dobila nagradu Carica Teodora za glavnu žensku ulogu, kao i na drugim domaćim festivalima.

 
Aleksandar Đinđić rođen je 05.10.1980. godine u Nišu. Diplomirao na Fakultetu umetnosti – Priština (Zvečan) 2007. godine ulogom Ivana u predstavi „Nada iz ormara“ (tekst Darko Lukić, režija Jelena Bogavac) u Zvezdara teatru u Beogradu. Igrao u profesionalnim pozorištima Srbije tokom i po završetku studija. Od školske 2008/2009. godine zaposlen na Fakultetu Umetnosti Priština – Zvečan. Igrao u brojnim predstavama širom Srbije.

Komentari