Predstava: KADA TI SREĆA ZAKUCA NA VRATA PRIJATELJU MOJ, NAJVAŽNIJE JE DA BUDEŠ KOD KUĆE

POZORIŠTE PONEDELJKOM U DOMU OMLADINE BEOGRADA.

Ulaznice se ne prodaju, na predstavu se ulazi uz ostavljanje dobrovoljnog priloga u skladu sa mogućnostima. Prilozi se stavljaju u kutije Crvenog krsta Srbije pultu kod ulaza u Veliku salu DOB i namenjeni su postradalima u poplavama.

Dramska grupa “Pohvala ludosti” Srednje tehničke PTT škole

Pisac drame: Jovana Barović
Reditelji: Jovana Barović i prof. Danijela Cvetković

Igraju:
VUK- Aleksandar Banovac
NATALIJA- Danica Barović
STEVAN KOSANI- Uroš Radulović
ŽILE- Zdravko Janković
KURTAGIĆ- Stefan Jovanović

Vuk je rukometaš, koji odlazi na večeru kod svoje devojke, Natalije, čiji je tata biznismen. On nudi Vuku šansu da napreduje u karijeri i da pređe u Nemački klub. Tu izbija problem, jer je Natalija ljubomorna i neće dozvoliti da Vuk ode. U međuvremenu, Vukov prijatelj, bivši muzičar, a sadašnji ,,lokalni klošar“ razgovara sa Vukom o svemu što mu se desilo.

Dramska grupa “Pohvala ludosti” oformljena je 2013.godine u okviru dramske sekcije Srednje tehničke PTT škole. Ova grupa radila je po tekstovima učenice Jovane Barović i na taj način kod srednjoškolaca razvijala ljubav prema pisanju, glumi. Tom prilikom, učenici su naučili da predstave drugima svoje znanje i veštine i da se iskažu pisanom i izgovorenom reči.Sve ovo grupa doživljava kao najveći zajednički uspeh, a nagrade su bile samo spoljašnja potvrda uspeha. Tako je dramska grupa 2013.godine sa dramom “Kada ti sreća zakuca na vrata prijatelju moj, najvažnije je da budeš kod kuće“ koju je napisala Jovana Barović, osvojila prvo mesto na 13. festivalu kratkih dramskih formi, a na takmičenju Filološke gimnazije Dramsko nadigravanje ista predstava osvojila je nagradu za scenografiju i dizajn zvuka.

Komentari